Mere strøm til Cupra Formentor og Leon

Cupra har opdateret Formentor og Leon: Ladehybriderne får længere elektrisk rækkevidde, og designet strammes op.

Cupra Formentor e-Hybrid og Leon e-Hybrid – der står for ladehybrid – får nu næsten dobbelt så mange elektriske kilometer i sig. Samtidig benytter Cupra lejligheden til at finpudse begges design.

formentor leon
Cupra-logoet bliver integreret i baglygterne.

Opladningshybriderne, der i dag kan køre godt 50 kilometer, når 12,8 kWh-batteriet er fuldt opladet, får et batteri på næsten 20 kWh. Efter opdateringen vil de kunne køre over 100 kilometer på ren el. Batteriet vil også kunne hurtiglades med 50 kW, og motorernes samlede ydelse skrues op fra 245 til 272 hestekræfter.

Udvendigt får både Formentor og Leon dét, som Cupras marketingsafdeling betegner som “et helt nyt designsprog”, men stadig med det karakteristiske Cupra-logo på kølerhjelmen og de Cupra-typiske trekantede matrix-LED-forlygter i et let ændret design. Trekantdesignet går igen bagtil, hvor logoet er oplyst i sammenhæng med LED-baglygterne.

Cupra dropper den traditionelle kølergrill på både Leon her og Formentor.

I kabinen er flere af materialerne nye, genbrugsmaterialer er taget i anvendelse, infotainmentskærmen er vokset en smule, og softwaren er opgraderet.

Både Leon Sportstourer – ikke den 5-dørs – og Formentor vil efter opdateringen også kunne fås med ægte spanske temperament under hjelmene. VZ – Veloz, der betyder hurtig – er Cupras version af VW’s GTI- og R-betegnelser, og benzinmotoren i de to varmblodede spaniere yder 333 hk.

Det hurtige mærke

Cupra blev i 2018 et selvstændigt mærke under Seat, og hensigten er at hylde alt, der er spansk og stærkt. Leon og Ateca kører stadig i Seat-udgaver, og med tiden er det meningen, at alle Cupra-modeller skal være elektriske.

Indtil videre er kun Volkswagen ID.3-tvillingen Born elektrisk, men Tavascan, der er Cupras version af VW ID.5, Audi Q4 Sportback e-tron og Skoda Enyaq iV Coupé, er på trapperne.

Større infotainmentskærm som i de andre modeller i VW-koncernen er en del af opgraderingen i Formentor og Leon.

Formentor og Leon i de opdaterede versioner kommer til Danmark senere i år. Cupra har endnu ikke oplysninger om priser og udstyr.

I 2023 solgte Cupra 2.403 styk Formentor, og den var dermed den 14. mest solgte bil i Danmark. Antallet af solgte Cupra Leon var 1.100.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here