Mustang kommer – til samme pris som en BMW 420i

En amerikansk legende vender tilbage, når Ford Mustang til sommer kan fås hos fem udvalgte danske forhandlere. Priserne begynder ved 600.000 kr.

Ford Mustang – en af amerikansk bilindustris mest ikoniske biler – gør dansk comeback til sommer. For første gang i årtier importeres den amerikanske muskelbil officielt til Danmark, hvor den vil blive solgt hos fem udvalgte Ford-forhandlere i de største, danske byer København, Aarhus, Odense, Ålborg og Esbjerg.

Det officielle ‘importør-stempel’ gør ikke sjette generation af Mustang til en dyr bil. Tværtimod begynder priserne ved rimelige 600.000 kr. plus levering for ‘basisudgaven’ EcoBoost med 314 hk (til venstre på billedet), 19-tommer hjul, performance-bremser, automatisk klimaanlæg, LED-baglygter og otte tommers touch-farveskærm til betjening af bl.a. Fords stemmestyrede SYNC2 kommunikationssystem.

600.000 kr. er bestemt en slags penge, og herhjemme vil Mustang være en bil for de få ‘Fordamentalister’. Men sammenlignet med konkurrenterne får man en sportscoupé med så mange amerikanske bøffer til prisen, at Mustang næsten fortjener betegnelsen ‘folkesportsvogn’.

For eksempel rækker 600.000 kr. ‘kun’ til en 420i med fire cylindre og 184 hk hos BMW – og skal de 314 ponyer matches i samme BMW-coupé, stiger prisen til knapt 900.000 kr. for en 435i.

En del af hemmeligheden er, at Ford – og her vender den legendariske Ford-tuner Carroll Shelby sig helt sikkert i graven – har kappet hele to cylindre af den mindste Mustang-maskine og dermed nøjes med fire cylindre som de fleste europæiske og japanske konkurrenter. Faktisk er motoren på relativt beskedne 2,3 liter. Til gengæld har amerikanerne pumpet ydelsen op med en turbo, der virkelig er blæs på, så ydelsen faktisk er væsentligt højere end sædvanlig i den ‘lille’ udgave af Mustang.

Dia-hard fans af amerikaner-øser vil dog uden tvivl ofre en nævefuld ekstra dollars på sagen. For yderligere 100.000 kr. får de ‘the real deal’ i GT-udgaven (til højre på billedet) med 5,0 liters V8 med hele 418 hk og den lyd, der er det hele værd.

For andre 50.000 kr. får du lædermøbler, p-sensor, naviagation og premium-lyd i din Mustang, mens der skal betales et endnu ukendt beløb for convertible-udgaven med eldrevet stoftag.

Læs også: Ny Ford Mustang får europæisk flair

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here