Nissan putter en ny mønt i Juke-boxen

Nissans crossover Juke får en større opdatering efter fire år på markedet – dermed fortsætter den som det frække alternativ til Renault Captur og Peugeot 2008.

Når store musikhits skal holdes unge i musikkøbernes bevidsthed, laver pladeselskabet ofte et ’remix’ og sender det genindspillede hit på markedet igen i en ny version.

En af de bedst sælgende Nissan-biler herhjemme, Juke, får nu en tur i remix’eren. Selv om bilen, der nærmest chokerede verden med sit aparte look, da den blev lanceret, egentlig ikke virker ’træt’.

Det skriver FDM fra årets Genève-udstilling, der finder sted lige nu, hvor Juke også fik verdenspremiere for fire år siden.

”Proportioner og grunddesign er der ikke pillet ved, men både for og bag er der sket ændringer. Området under forkofangeren er gjort mere ’robust’, og de øverste lygter, der i høj grad er en del af Jukes specielle udtryk, er nye og med LED-kørelys.

Bagkofangeren har fået en mere aggressiv fremtoning, og de boomerang-formede baglygter har også fået LED-lys,” lyder karakteristikken.

Også under de markante linjer er der nyt. Nu kan Juke fås med en 1.2 turbo fra Renault, der yder 115 hk og får en benzinøkonomi på 18,2 km pr. liter. Den erstatter den gamle 1.6’er med 117 hk. 1.6-motoren med turbo er blevet optimeret, så den har fået større drejningsmoment under 2.000 omdrejninger. Ydelsen er 190 hk.

Den opdaterede Juke lanceres til sommer og vil ifølge FDM formentlig være i Danmark efter sommerferie.

Nissan solgte ifølge De Danske Bilimportører 429 Juke i løbet af 2013.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here