Ny Opel Astra – nu også i størrelse XL

Mere plads og lavere vægt – stationcar-udgaven af Opel Astra får kæmpe-bagagerum på op til 1.630 liter. Dansk premiere til april.

Mens hatchback-udgaven af den nye Opel Astra gør en dyd ud at være mindre end den nuværende model, holder stationcarudgaven fast i sin position som en af de største stationcars i Golf-klassen.

Opel har netop udsendt de første facts og fotos af nyheden, der får officiel verdenspremiere senere i september på >årets tørste biludstilling i Frankfurt. Sports Tourer, som Opel kalder stationcar-versionen, holder fast i den nuværende mål med en længde på 470 cm og en bredskuldret bredde på 181 cm.

Bemærk kromlisten på siden af Astra stationcar, der minder om foldemekanismen på en klassisk barnevogn. Vi kender designet fra Opel Adam.
Bemærk kromlisten på siden af Astra stationcar, der minder om foldemekanismen på en klassisk barnevogn. Vi kender designet fra Opel Adam.

Som hatchback-udgaven er Sports Tourer dog væsentligt bedre udhulet. Både på for- og bagsæde er der vundet nogle centimeter til hovede og knæ, og bagude byder den praktiske Astra på et af klassens største bagagerum. Op til 1.630 liter rummer det – 90 liter mere end i den nuværende model. Bagsædet er tredelt og kan foldes ned 40:20:40 med et helt plant gulv.

Smider op til 200 kg

Trods størrelsen har også Astra Sports Tourer været på en seriøs slankekur. Basismodellen smider 130 kg mens veludstyrede udgaver taber sig helt op til 200 kg. Dermed adresserer Opel to af de største kritikpunkter af den nuværende model: Plads og (over)vægt.

Lavere vægt giver alt andet lige lettere spil for motorerne, der nyder gavn af ny teknik. Basisudgaven med den vellykkede, trecylindrede 1,0 liters turbobenziner fra Corsa med 105 hk skal således trække relativt moderate 1.265 kg. Det burde kunne lade sig gøre uden overdreven tørst og langsommelighed.

Mere fart kommer der i topudgaven med en ny 1,6 liters turbobenziner, der yder hele 200 hk. Diesel tilbydes i tre varianter af Opels ualmindeligt kultiverede 1,6 liters motor, der får ydelser mellem 95 og 145 hk.

Selv om Opel Astra Sports Tourer får verdenspremiere her i september, går der noget tid, før den er klar til salg. Den femdørs Opel Astra kommer til Danmark i november, men vi skal formentlig helt frem til april 2016, før den gør hatchback-udgaven selskab hos de danske forhandlere.

Tredelt bagsæde, plant gulv og plads til mere end 1.600 liter i Astra Sports Tourer.
Tredelt bagsæde, plant gulv og plads til mere end 1.600 liter i Astra Sports Tourer.

Læs også: Ny Opel Astra på seriøs slankekur

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here