Ny Touran trykker prisen

Den nye VW Touran får dansk premiere til oktober til overraskende lave priser – både sammenlignet med forgængeren og den mindre Golf Sportsvan.

300.000 kr. plus levering. Så meget koster indgangsbilletten til VW Touran, når den nye udgave af den syv-personers mpv får dansk premiere til oktober.

Det er faktisk billigt. I dag koster den nuværende Touran nemlig hele 61.000 kr. mere. Ganske vist med Comfortline-udstyr og flere hestekræfter, men den billigste Trendline-udgave af den nye Touran fedter på ingen måde med udstyret. Aircondition, syv siddepladser syv airbags, multikollisionsbremse, træthedsregistrering, automatisk nødbremse, 6,5 tommers touchskærm, 8 højttalere, Bluetooth og USB er standard.

En sammenligning med Tourans lillebror, Golf Sportsvan, understreger at den danske VW-importør har forhandlet sig frem til stærke priser med fabrikken i Wolfsburg: Med den mindste benzinmotor – en 1,2 TSI med 110 hk – koster det kun 3.500 kr. ekstra at rykke op i Touran. For den beskedne merpris får du en fuldvoksen mpv, der har længere akselafstand og dermed plads til 7-personer fordelt på tre sæderækker.

Syv siddepladser bliver standard i den nye VW Touran. Det samme gælder Fold-flat systemet, der kan forvandle kabinen til et lastrum med fladt gulv.
Syv siddepladser bliver standard i den nye VW Touran. Det samme gælder Fold-flat systemet, der kan forvandle kabinen til et lastrum med fladt gulv.

Merprisen for diesel – en 1,6 liter med 110 hk – er blot 5.500 kr. sammenlignet med en tilsvarende Golf Sportsvan. Billigste Touran med et TDI-skilt på bagsmækken koster 335.000 kr., hvilket er 31.000 kr. mindre end den nuværende model med samme motor.

Udover basisudgaverne fås Touran med to større benzinmotorer på 1,4 150 hk og 1,8 180 hk samt to udgaver af den kendte to-liters diesel med enten 150 eller 190 hk.

Siden introduktionen i 2003 har Touran været blandt de bedst sælgende i mpv-klassen i Europa. VW var lang tid om at følge med pioneren Renault ind i mpv-segmentet, men med 1,9 millioner solgte Touran har succesen været massiv. Det gælder også i Danmark, hvor Touran historisk har været blandt de bedst sælgende 7-personers biler.

Den nye Touran er baseret på samme fleksible MQB-platform som Golf 7. Udover mere plads – Touran kan rumme fra 633 til 1.857 liter bagage – har det også reduceret vægten med op til 62 kg til gavn for køreegenskaber og forbrug.

Læs også: Ny Touran med vokseværk

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here