Nye Mazda-modeller sendt til opvarmning

Om de gæve japanere hos Mazda overhovedet kender til laurbær er uvist, men hvile på dem gør de i hvert fald ikke. Den nye MX-5 er lige om hjørnet og Mazda 6 opdateres allerede næste år.

De har nærmest gjort det til et varemærke ikke at lade modellerne overleve sig selv hos Mazda, men et blik på firmaets produktplan over de næste fire-fem år efterlader næsten en i tvivl om, hvorvidt japanerne nogensinde sover?

I kølvandet på de nye Mazda CX-5, 6, 3 og senest 2 kommer om ganske kort tid en helt ny udgave af roadsteren MX-5. Og allerede næste år vender japanerne så bøtten og går i gang med en opdatering af den blot to år gamle Mazda 6.

Ny stue med fladskærm
Den store firmabil får ifølge mediet Automotive News, som har set nærmere på Mazdas planer, et nyt interiør med lavere instrumentbord og en helt tynd, ekstern skærm, som ligner det design, du finder i Mazda 3.

En mild update af fronten med nye LED-lygter skulle også være på menuen, mens et mere gennemgribende facelift af eksteriøret skulle komme senere.

Helt ny Mazda 3 i 2018
Mazda 3 følger angiveligt efter i 2016, hvor et større facelift er på blokken – ifølge Automotive News sammen med lanceringen af en heftig MPS-udgave – muligvis med firehjulstræk og mindst 250 hk.

En helt ny Mazda 3 på en helt ny platform ventes klar i 2018, hvor japanerne tager hul på den såkaldte 7. generation – altså en helt ny gren på det teknologiske stamtræ, som afløser den nuværende Skyactiv-teknologi og Kodo-designet.

Lille crossover på vej i 2015
Også på crossover-fronten opdaterer fabrikken i Hiroshima produkterne i samme hast, som Samsung lancerer mobiltelefoner. CX-5 får ligesom Mazda 6 nye LED-lygter formentlig i løbet af næste år – og amerikanernes store CX-9 får et helt nyt design i 2016.

Men nok så vigtigt på vores breddegrader venter en helt ny lillebror kaldet CX-3, som også forventes præsenteret – og muligvis lanceret – allerede næste år. Bilen skal ud og slås mod biler som Renault Captur, Nissan Juke og Opel Mokka.

Hvad der kommer til at ske med MPV’en Mazda 5 i Europa melder historien intet om, men modellen ventes trukket ud af USA, hvor markeder for den type biler er kraftigt indskrænket.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here