Opel Corsa bryder prisgrænse i miniklassen

Opel Corsa bliver den blot anden bil i miniklassen til under 100.000 kr. Dermed er den et reelt alternativ til de populære mikroer – men kun som 3-dørs.

To ud af tre nye biler der sælges i Danmark, kommer fra bilernes mindste klasse, de såkaldte mikroer. Her begynder priserne helt nede ved 70.000 kr. og det har ikke alene boostet det danske bilsalg til rekordhøjder, men også skærpet priskonkurrencen på større modeller.

Men ikke alle kan være i en VW Up eller Toyota Aygo. Til dem, der vil have lidt mere plads og ”storbilkomfort”, lokker den danske Opel-importør med en særlig Limited-udgave af Corsa. Til 99.990 kr. (eksklusive 3.700 kr. til levering), placerer Opel Corsa sig lige i minefeltet af storsælgende mikrobiler – og det regner importøren med kan sætte skub i Corsa-salget.

“Godt en tredjedel af de solgte biler på det danske marked koster som udgangspunkt under 100.000 kr. Her kan Opel nu for første gang tilbyde en bil, der oven i købet er større end konkurrenterne. Vi tror, at mange vil sætte pris på, at de kan få ekstra plads både i kabinen og i bagagerummet, hvis de vælger en Corsa i stedet for en minibil,” siger adm. direktør Thomas Bruun, Opel Danmark.

Ind til nu har Opel faktisk solgt Corsa til 110.000 kr. For at komme under den magiske 100.000 kr.’s grænse, er der skåret yderligere i den forvejen beskedne udstyrsliste. Ud er røget de el-drevne sidespejle, radioen og den midterste hovedstøtte på bagsædet. Motoren er en 3-cylindret 1,0 liter med 65 heste, der er hårdt spændt for, og man skal sno sig for at komme om på bagsædet, for her er kun tre døre. Vil man have fem – og lidt mere udstyr – stiger prisen til 126.500 kr.

Dacia Sandero kom først
Ifølge importøren er Opel Corsa den første bil i miniklassen, der sniger sig under 100.000 kr. Det passer dog ikke, for siden august har Renaults rumænske billigmærke Dacia haft æren af at være Danmarks billigste minibil med modellen Sandero. Her får den prisbevidste forbruger endda fire cylindre og fem døre som standard til samme pris som Opel Corsa.

Ved at sende Corsa under 100.000 kr. har Opel måske åbnet for det, der kan ende med at blive samme intense priskrig i miniklassen som i den helt lille mikroklasse.

Her findes der er i dag over 10 biler til 80.000 kr. eller derunder, hvoraf mange tidligere kostede 100.000 kr. eller mere. Måske skubber Corsa – og Dacia Sandero – til samme udvikling.

Opel-forhandlerne fejrer den billige Corsa med åbent hus 17. november.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here