Passat er Årets Bil i Europa

Sikker sejr til VW Passat i den europæiske Årets Bil-kåring. Den tyske firmabil vandt stort foran Citroën C4 Cactus.

VW Passat ryddede bordet, da 58 biljournalister fra 22 europæiske lande skulle pege på årets bedste bil på det europæiske marked. Den klassiske tyske firma- og familiebil scorede 340 point, hvilket sikrede en ualmindelig overlegen sejr. Den franske frækkert Citroën C4 Cactus med luftbobler på dørsiderne fik 248 point på andenpladsen, mens den nye Mercedes C-klasse tog tredjepladsen med 221 point.

Dermed blev rollerne byttet om fra den tilsvarende, danske kåring af Årets Bil i efteråret: Her måtte netop VW Passat se den franske Cactus tage det afgørende stik.

Søren W. Rasmussen, bilteknisk redaktør på FDMs medlemsblad Motor og eneste danske medlem af juryen, havde også VW Passat som nummer ét på sin personlige stemmeseddel.

VW Passat er en komplet bil, der på alle områder repræsenterer den nyeste teknologi,” forklarer Søren W. Rasmussen på hjemmesiden fdm.dk.

”Bilen løser på én gang opgaven med at kombinere en høj brugsværdi og en høj grad af sikkerhed. Læg dertil et meget omfattende motorprogram, som også omfatter en opladningshybrid, der er med til at minimere CO2-udledningen,” lyder hans uddybende forklaring.

Den samlede jury begrunder valget af Passat med, at den som bil ”placerer sig komfortabelt mellem mainstream- og premium-mærkerne, leverer kvalitet og funktionalitet på alle områder og runder pakken af med moderne og økonomiske turbomotorer.”

VW Passat er den 51. vinder af den prestigefyldte titel.

Årets Bil i Europa 2015

1. VW Passat: 340 point

2. Citroën C4 Cactus: 248 point

3. Mercedes C-klasse: 221 point

4. Ford Mondeo: 203 point

5. Nissan Qashqai: 160 point

6. BMW 2 Active Tourer: 154 point

7. Renault Twingo: 124 point

Læs også: Her er den nye VW Passat 

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here