Peugeot vil aldrig mere lave nye numre

Det er slut med at skifte nummer, når Peugeot lancerer en ny model. Fremover skal alle modeller ende på 08 – samtidig introduceres en billig 01 modelrække. 

En Astra er en Astra er en Astra. Sådan er det som regel, når bilfabrikkerne navngiver deres modeller – man holder fast i navnet, fordi det er et stærkt ”brand”, som kunderne genkender og sætter pris på.

Samme konklusion er de kommet til hos Peugeot. Det franske bilmærke fastfryser simpelthen de nuværende nummerbetegnelser, der ender på 08. Fremover skal Peugeots modelprogram altså hedde 108, 208, 308 og 508. Specialmodellerne, der har et dobbelt 00 i betegnelse fortsætter også med endetallet 8 – altså 3008, 4008 og 5008.

Konkurrent til Dacia
Som med de fleste regler er der dog undtagelser. Samtidig med beslutningen om at lægge sig fast på endetallet 8, lancerer Peugeot nemlig en ny serie, der slutter på 01. Denne serie kan ses som Peugeots modsvar på Renault’s succesrige discountmærke Dacia og skal især sælges i Østeuropa, Afrika, Latinamerika og Mellemøsten.

Første 01-model er 301, en konservativ sedan som de kan lide det østpå. At dømme efter billedet er der tale om en 308-baseret bil, hvilket passer fint med akselafstanden på 2,65 meter. Totallængden er 444 centimeter, og dermed benytter 301 ”Skoda-tricket” med at placere en stor bil oven på en relativt mindre platform. Peugeot 301 skal bygges i Spanien og meget  mere ved vi ikke om bilen, der altså ikke kommer til Danmark.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here