Q3: Audi’s mini-SUV bliver grønnere

Mindstemand blandt Audi’s højbenede modeller, Q3, har fået et facelift og nye motorer, der gør bilen hele 17 procent mere nøjsom.

Umiddelbart lyder 298 solgte eksempler i 2014 ikke af ret meget i dagens bilmarked, men faktisk er Audis Q3 den bedst sælgende blandt prestigemærkernes kompakte crossovers.

Mercedes-Benz’ GLA er dog kommet haltende lidt sent ind på markedet og ser ud til at have solgt godt i de første måneder. Derfor får den tre år gamle Q3 nu et grundigt facelift, der får den til at stå endnu stærkere i konkurrencen.

Rent visuelt kendes den nye Q3 straks på fronten, hvor forlygterne – der kan bestilles med fuld LED-belysning – nu løber sammen med grillen ikke ulig BMW’s nyeste design.

Den største nyhed i Q3 er dog et opdateret motorprogram, som i tilfældet 2,0 TDI med forhjulstræk giver en forbedring af brændstofforbruget på hele 17 procent.

De nærmest svævende baglygter er bevaret på Audi Q3.
De nærmest svævende baglygter er bevaret på Audi Q3.

Motorudvalget tæller tre TFSI-benzinere og tre TDI-dieselmotorer – alle Euro 6-maskiner med turbo og direkte indsprøjtning.

For benzin-tilhængerne er den mest interessante Audi’s seneste udgave af den lille 1,4-liters TFSI med automatisk cylinderfrakobling (COD), som slår to cylindre fra, når motoren ikke belastes.

Motoren præsterer både en 0-100 km/t-tid på 8,9 sekunder, en tophastighed på 204 km/t OG et gennemsnitligt brændstofforbrug på 17,2 km/l med S-tronic dobbeltkoblingsgearkasse.

Kombineret med en klassisk 6-trins manuel transmission lyder forbrugstallet på 18,2 km/l.

Både COD-varianten og den førnævnte diesel, 2,0 TDI, som går 22,7 km/l, er forsynet med Audi’s Ultra-emblem, der gives til de særligt miljøvenlige modeller.

Produktionen af den faceliftede Q3 begynder i februar 2015 på Audi’s Martorell-fabrik i Spanien. Indtil videre er der ingen information om dansk introduktion eller priser. Den nuværende model koster fra knapt 428.000 kr. inkl. levering.

Læs også: Ny Audi TT forklædt som crossover

[email protected]

 

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here