Qashqai og Kadjar: Priskrig mellem brødre

Nissan Qashqai byder sin tekniske tvilling Renault Kadjar velkommen med rabatter på op til 20.000 kr. Dermed er der lagt op til priskrig i crossover-klassen.

Teknisk set er de i familie, men brødrekærligheden er til at overse mellem de to crossover-typer Nissan Qashqai og Renault Kadjar.

Sidstnævnte kommer til Danmark i august til priser fra 261.000 kr. inklusive levering. Det er umiddelbart et par tusinde kroner under Nissan Qashqai, som Renault er baseret på: Franske Renault og japanske Nissan indgår nemlig i en tæt alliance, der inkluderer fuld deling af teknik – ofte er det kun designet, der adskiller modellerne fra de to mærker.

I Danmark har Nissan og Renault dog hver deres importør, og de tager ikke hensyn til hinanden. Så hvis Renault troede, at de kunne introducere Kadjar med en lille prisfordel, må de tro om igen: Nissan byder nemlig Kadjar velkommen ved at sænke priserne på Qashqai med op til 20.000 kr.

Sikkerhedsudstyr spares væk
Rabatten er størst på de veludstyrede modeller, mens de mindre kun sættes ned med 10.000 kr. Samtidig skræller Nissan noget af sikkerhedsudstyret væk – f.eks. vil der ikke være automatisk nødbremse på grundudgaven af Qashqai. Af samme grund mister Qashqai den femte stjerne i Euro NCAP-crashtesten og kan altså kun smykke sig med fire NCAP-stjerner. Det skriver fdm.dk.

Til gengæld kan Nissan sælge deres billigste Qashqai 17.000 kr. billigere end basisudgaven af Renault Kadjar, der dog presser 130 hk ud af den samme motor som i Qashqai kun yder 115 hk.

Ifølge Nissan er der tale om kampagnepriser på Qashqai – underforstået at de kun gælder i en periode. Nissan oplyser dog ikke hvor længe.

Nissan Qashqai er suverænt den bedst sælgende crossover herhjemme. Med de lavere priser sætter Nissan ikke kun den teknisk identiske Renault Kadjar under pres, men også konkurrenter som Honda CR-V, Fiat 500X, Kia Sportage, Mazda CX-5 og VW Tiguan. I forvejen har Ford sat deres tilsvarende Kuga ned med mere end 100.000 kr. Dermed kan der være lagt op til en priskrig i en klasse, der ellers oplever stigende popularitet.

Læs også: Renault Kadjar er den franske Qashqai

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here