Rekord mange hybridbiler solgt i 2013

Toyota sidder tungt på det danske marked for hybridbiler. Anført af Yaris Hybrid har Toyota for første gang solgt 1.000 hybridbiler i løbet af ét år.

Det var 49-årige Annemette Prætorius fra Rønne på Bornholm, der for nylig fik overrakt nøglerne til sin nye Toyota Yaris Hybrid, og blev ejer af Toyota hybridbil nummer 1.000 i 2013. Det er første gang nogensinde, at der er solgt så mange hybridbiler i Danmark inden for ét år. Faktisk er det en tredobling i forhold til salget i 2012.

Måske kunne det være fristende at kalde det hybridbilens gennembrud i Danmark. Og så alligevel ikke, for Toyota er stort set den eneste spiller på hybridbanen herhjemme med hele 94 procent af samtlige indregistrerede hybridbiler i 2013.
Netop Toyota Yaris Hybrid, som Annemette Prætorius har købt, er den mest solgte hybridbil i år med et godt stykke over 500 indregistrerede biler. Men den nye Toyota Auris og stationcarudgaven Auris Touring Sports, der blev introduceret i sensommeren, gør sig også bemærket med over 400 indregistrerede hybridbiler i år.

Derudover fylder Toyota Prius og verdens første 7-personers hybridbil Toyota Prius+ pænt i den danske hybridstatistik, og sammenlagt giver det altså over 1.000 indregistrerede Toyota hybridbiler i 2013.

Første fabriksnye bil 
Annemette Prætorius har aldrig før ejet en fabriksny bil, men har i flere år lagt penge til side til en. Hun havde dog visse betingelser, som hendes kommende bil skulle opfylde. Den skulle være let at parkere, økonomisk og have automatgear.

Da hun fik øje på Yaris’en, var hun ikke i tvivl om, at det skulle være hendes første fabriksnye bil.

Hun uddyber sit valg sådan her:
”Jeg har læst meget positivt om hybridudgaven af Yaris. Den bliver rost for at køre langt på literen og for at være meget økonomisk. Derudover har den automatgear som standard. Den opfylder ganske enkelt alle mine betingelser,” fortæller den nybagte hybridbilejer, der for alvor var solgt efter en prøvetur i bilen.

”Den var overraskende hurtig i optrækket, og så elsker jeg bakkameraet. Det gør det meget lettere at parkere. Jeg er meget imponeret,” understreger Annemette Prætorius i pressemeddelelsen.

Korte ture på el-motor
Hun forventer at komme til at køre en del korte ture, som fx når hun skal til svømmetræning, handle ind eller ud for at hente børn. Derfor ser hun frem til at få fuldt udbytte af bilens hybridteknologi.

”Det er enormt praktisk, at man kan køre på ren el, når jeg har så mange korte ture. Og jeg behøver ikke engang at tænke på at lade den op om natten. Det gør bilen jo selv, mens den kører,” forklarer Annemette Prætorius.

Toyota Yaris med hybridmotor kører i gennemsnit 28,6 km/l ved blandet kørsel og er Danmarks billigste hybridbil med en pris fra 198.000 kr. (inkl. lev.) Toyota Auris Hybrid koster fra 302.000 kr., stationcar’en Toyota Auris Hybrid Touring Sports kan fås fra 317.000 kr., mens Toyota Prius og Toyota Prius+ i øjeblikket fås til kampagnepriser fra 304.000 kr. og 404.000 kr.

Fakta: 6 mio. Toyota hybridbiler
Toyota har mange års erfaring med hybridteknologien, og verdens første serieproducerede hybridbil Toyota Prius så dagens lys tilbage i 1997. Siden er salget af hybridbiler globalt steget støt, og Toyota når på verdensplan snart 6 millioner solgte hybridbiler. I Danmark er der først inden for det seneste år for alvor kommet gang i hybridsalget, og salget er i år mere end tredoblet sammenlignet med salget i fjor.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here