Renault Megane får stor næse og små priser

Mere udstyr og Golf-klassens laveste priser skal sætte fart i salget af faceliftet Renault Megane. Topudstyret firmabils-udgave bliver særligt billig.

Den danske Renault-importør spiller nok engang aggressivt ud med lave priser. Denne gang er det den faceliftede udgave af Golf-konkurrenten Megane, der får et ordentligt slag med prishammeren. Priserne begynder ved 184.000 kr. inkl. levering, 110 hestes benzinmotor og udstyr som bl.a. aircondition og kørecomputer. Dermed bliver Renault Megane Golf-klassens billigste 5-dørs bil. Nærmeste konkurrenter er Citroën C4, der er 1.000 kr. dyrere, mens en 5-dørs Hyundai i30 koster 5.000 kr. mere.

Renault-importøren, der står også bag Renaults discount-mærke Dacia, er kendt for rabatkampagner og introduktionstilbud. Denne gang toner importøren dog rent flag ved at erklære prisnedsættelsen af den opfriskede Renault Megane på 20.000 kr. for permanent.

Ansigtsløftningen øger familieligheden med Renaults nye Clio samt de ligeledes faceliftede udgaver af mikrobilen Twingo og familienbussen Scenic.

Meganes tidligere så udtryksløse front har har med andre ord fået en ”næse”. Ikke af den grimme slags, der f.eks. tilfalder uartige politikere, men en reel forskønnelse, signeret Renaults højt profilerede chefdesigner Laurens van den Acker.

Baglygterne er der også ændret på, og indvendig er der blevet plads til en moderne trykfølsom skærm til bl.a. radio og navigation, som blev introduceret i den nye Clio. Udstyrslisten får også et løft. Topudgaven ryger ud af modelprogrammet, til gengæld er der skruet op for mellemste udstyrstrin Expression, der bl.a. indeholder klimaanlæg, fartpilot, læderrat, regn og lyssensor, LED lys samt lakerede sidelister.

Firmabilisterne forkæles endnu mere med en særlig udgave, der desuden får 17-tommer alufælge, Bose lydanlæg, TomTom navigation, nøglefri betjening og Renaults fremragende 130 hestes dCi-dieselmotor. Alligevel begynder beskatningsværdien helt nede ved 208.000 kr. for flådefolket.

Private bilkøbere kan vælge mellem to benzinmotorer: 110 hk er basis, alternativet en 1,2 med turbo og 115 heste og endelig en 1,5 liters diesel med 110 hk og en fornem brændstoføkonomi på 28,6 km/l. Merprisen for stationcarudgaven Sport Tourer er blot 10.000 kr. – dermed understreger Renault Megane sin prisfordel ved også at være Danmarks billigste stationcar i Golf-klassen.

Den ansigtsløftede Megane er ude hos Renault-forhandlere nu.

Læs mere: Test af Renault Megane Stationcar

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here