Renault vil også have en Cactus

Renault er på vej med en lille, let og billig crossover, der skal vinde især yngre kunder. Forbilledet er rivalen Citroën Cactus.

Lille, let og billig – og alligevel med et stilmæssigt ‘statement’, der især vil appellere til storbyens unge. Sådan beskrives en kommende nyhed fra Renault, som den franske bilfabrik ifølge flere medier er ved at udvikle. Faktisk findes den allerede som konceptbil, og den har også et foreløbigt navn: Value Up.

Navnet lyder dog mest af alt som en foreløbig beskrivelse af Renaults kommende ‘Cactus-killer’. For ifølge sædvanligvis velorienterende kilder som branchemediet Automotive News Europe er det netop rivalen Citroën Cactus, som Renault har på sigtekornet. Som Cactus skal den kommende Renault-model være en relativt simpel konstruktion, der er billig at fremstille og som byder på enkel betjening, praktisk sans og ikke mindst lav pris og lavt forbrug.

Af samme grund kommer den knapt fire meter lange Renault Value Up angiveligt til at veje under 1.000 kg – muligvis blot 830 kg ifølge flere medier. Det er en ekstrem lav vægt for en bil, der godt nok bliver lidt kortere, men omtrent lige så høj som Renaults nuværende kompakte crossover, Captur. Til sammenligning vejer Captur 1.175 kg.

Bambus og kæmpeskærme i kabinen
Den lave vægt skyldes en særlig letvægtskonstruktion samt brug af flere vægtbesparende løsninger. Blandt andet er både for- og bagsæde udformet som bænke, lige som der er brugt bambus i kabinen – i hvert fald i konceptudgaven. Samtidig er motoren en beskeden trecylindret benziner på 1,0 liter, der i øvrigt også bruges i Renault Twingo.

Betjeningen er præget af to enorme trykfølsomme skærme, der helt afløser traditionelle viserinstrumenter og betjeningsgreb – noget, der også kan være med til at holde vægten nede.

Renault har endnu ikke vist fotos af konceptbilen, men bekræfter, at man arbejder på en ny, kompakt og let model.

”Alle førende bilproducenter går i denne retning og udvikler prisbillige modeller, der appellerer til yngre bilkøbere,” bekræfter en anonym talsmand for Renault til Automotive News Europe. Talsmanden vil dog ikke bekræfte, at Value Up bliver en direkte konkurrent til Citroën Cactus.

På den indiske biludstilling tidligere i år viste Renault prototypen Kwid (billedet), der også er et bud på en kompakt, let og prisbillig crossover. Kwid er dog især tiltænkt vækstmarkeder uden for Europa, mens Value Up angiveligt sigter på vesteuropæiske bilkøbere.

Læs også: 100 km/l i fremtidens Renault 

[email protected]

2 Kommentarer

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here