Seat Leon får skarpere pris

Seat hvæsser nu kløerne over for konkurrenterne i Golf-klassen. Prisen på Leon falder med op til 27.000 kr.

Bilsalget satte rekord i 2015, og danskerne køber efterhånden flere af de lidt større biler i den såkaldte Golf-klasse.

Med en prisnedsættelse på op til knap 27.000 kr. går Seat nu efter en større bid af byttet i den lille mellemklasse. Det er den flot designede Seat Leon, der skal på rov.

Salget af Leon er nemlig faldet med ca. otte pct. fra 2014 til 2015, mens mange andre er gået frem, og det betyder, at Seats ‘løve’ kun ligger på en beskeden 68. plads på top 100 over de mest solgte bilmodeller herhjemme. Den oversete Seat Leon er bygget på samme platform som VW Golf og har meget af den samme teknik, men hvor Golf solgte ca. 4.700 styk i 2015, blev det i løbet af året kun til ca. 850 slutsedler på Leon.

Klassens bedst sælgende er Peugeot 308, der rundede 5.500 salg i 2015 – godt hjulpet af en aggressiv finansierings- og leasing strategi. Også Ford Focus sælger betydeligt bedre end Seat Leon.

Permanent prisfald
Prisfaldet på Leon sker i forlængelse af den nye registreringsafgift, der i forvejen har betydet lavere priser. Versionen med fem døre starter nu fra 181.400 kr. plus levering og stationcarversionen, Seat Leon ST, begynder fra 196.400 kr.

”Der er tale om en reel prisnedsættelse og ikke kun et tilbud i en kortere periode, forklarer Jesper Stoltenberg-Mathiesen, direktør i Seat Danmark.

Han forklarer, at Seat med prisnedsættelsen vil med på bølgen af bilkøbere, som med et økonomisk opsving i ryggen ser mulighed for at købe en større bil, end den de kommer fra og blot mangler et sidste argument for at gå en klasse op i bilvalget.

En af udfordringerne for det spanske bilmærke har ifølge redaktør på Hvilkenbil.dk, Jens Velling, været at forhandlernettet ikke er helt så udbygget, som for for eksempel Skodas, men henover efteråret har flere nye Seat-forhandlere slået dørene op.

“Vi har gennem vores nye forhandlernet opbygget et godt netværk af forhandlere landet over, og med prisnedsættelsen på vores Leon-modeller er vi sikre på, at endnu flere danskere vil få øjnene op for de gode køreegenskaber og det skarpe design, der findes i Seat Leon, siger Jesper Stoltenberg-Mathiesen.

Med de nye priser placerer Seat Leon sig da også i den billige ende af klassen: VW Golf koster i en skrabet 3-dørs version fra små 209.000 kr. inkl. levering. Peugeot 308 med 5 døre fås fra ca. 234.000 kr., mens priserne for Fords Focus med fem døre starter ved godt 210.000 kr. Citroën C4 dykker dog Leon-prisen med 182.000 kr. inkl. levering – det samme gælder de absolut sidste basisudgaver af Renault Megane, der afløses af en ny Megane til påske.

Læs også hvilkenbils test af Seat Leon

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here