Skoda skærper stilen

Fire-dørs coupéer er det nye sort i bilindustrien. Nu viser Skoda også en stilsikker familiebil baseret på Octavia – selvfølgelig med praktisk bagklap.

Smarte, lavstammede coupéer med fire døre og plads til hele familien er hottere end nogensinde. Tænk på modeller som VW Passat CC, Audi A5 Sportback, BMW 4-serie Gran Coupé og ikke mindst den lille, frække Mercedes CLA. Alle hjælper de til at skærpe bilmærkernes profil, og selv om de aldrig bliver bestsellere kan man i stigende grad få øje på dem i både gadebillede og salgsstatistikker.

Skarpe streger præger Skoda Vision C, der er en 5-dørs coupé i Octavia størrelse.
Skarpe streger præger Skoda Vision C, der er en 5-dørs coupé i Octavia størrelse.

Så andre mærker vil selvfølgelig lege med. Nu også tjekkiske Skoda, der normalt markedsfører sig som sund fornuft til stærke priser. Men med designstudiet Vision C, der kommer til at bade sig i fotografernes blitzlys på næste uges biludstilling i Geneve, handler det om andre værdier. Ifølge Skoda er Vision C forløber for ikke blot en ny model, men også et nyt og mere vovet designsprog, der skal gøre de tjekkiske biler mere udtryksfulde, dynamiske, selvsikre og følelsesbetonede i deres udtryk.

Teknisk er Vision C angiveligt baseret på platformen til Skoda Octavia. Med adgang til VW-familiens nye, fleksible modulplatform, er det relativt let og billigt at skabe nichemodeller som f.eks. en 4-dørs coupé af Octavia.

Eller rettere 5-dørs: Mens de førnævnte konkurrenter mest holder sig stramt til konceptet fire døre og udvendigt bagagerum, holder Skoda fast i mærkets praktiske sans og har udstyret Vision C med stor bagklap.

Hvornår Vision C eventuelt bliver til en Octavia CC, fortæller fabrikken ikke noget om. Men det er sjældent, at Skoda viser konceptbiler, der ikke bliver til noget, så mulighederne for at vi på et tidspunkt ser en Octavia, der er mere fræk end familievenlig, skulle være ganske gode.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here