Smugkig på ny Mazda 2

Designkonceptet Hazumi er forløber for ny Mazda 2, der også kan blive til en kompakt crossover. Mazda er også på vej med ny 1,5 liters dieselmotor.

Når portene åbner til biludstillingen i Geneve 4. marts, viser Mazda to nyheder, der er særligt spændende for danske bilkøbere. Og allerede nu løfter japanerne en flig af sløret i en lille appetitvækker op til det store show i Schweiz.

Her får vi lov at se et udsnit af designstudiet Hazumi. Bag navnet gemmer den nye udgave af minibilen Mazda 2 sig – og som man kan se af det første billede, lægger den sig tæt op af Mazda’s såkaldte Koda-designsprog, der karakteriserer Mazda 3, CX-5 og 6. Faktisk i en grad, så det ser ud som om Mazda 2 kommer til at ligne en krympet udgave af Mazda 3 med sin markante, lodretstående kølergrill og svulmende skærme.

Det er også på høje tid, for den nuværende Mazda 2 har efterhånden 7 år på samvittigheden, og det er en menneskealder i bilverdenen. Mazda 2 vandt titlen som Årets Bil i Danmark 2008, men har siden haft svært ved at hamle op med nyere konkurrenter i salgsstatistikkerne som VW Polo, Kia Rio og Renault Clio.

Mazda er meget tilbageholdende med oplysninger om den nye 2’er, men den bliver angiveligt noget større end den nuværende model, der på ydre mål er blandt de mindste i miniklassen. Ifølge vedholdende rygter vil den nye Mazda 2 også knopskyde til en kompakt crossover i samme designstil som den større CX-5. Det højbenede ‘gadekryds’ kommer i givet fald til at konkurrere med populære nichebiler som Renault Captur og Peugeot 2008.

I Geneve afslører Mazda også flere detaljer om en ny, kompakt dieselmotor på 1,5 liter. Foreløbig kender vi kun motorstørrelsen, men den er også et oplagt alternativ til den større 2,2 liters udgave, der fås med 150 eller 175 hk og dermed er for kraftig til den lille Mazda 2. Den nye 1,5 liters dieselmotor vil dog få kræfter nok til at trække Mazda 3 og muligvis også fungere som basisdieselmotor i de større CX-5 og 6-modeller.

Mazda oplyser endnu ingen tidspunkter for introduktion af hverken den nye dieselmotor eller den nye udgave af Mazda 2.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here