Smugkig på ny Skoda Superb

Knivskarpe streger og masser af plads karakteriserer de første skitser og fotos af tredje generation Skoda Superb. Det tjekkiske flagskib får premiere til sommer.

Glem alt om gumpetungt østblok-design, når Skoda ruller tredje generation af topmodellen Superb ud på asfalten til sommer. Med et par meget mørke fotos og en tegning giver tjekkerne et smugkig på en Skoda Superb, der ser ud til at blive den skarpest designede Skoda nogensinde.

Lang, lav og nærmest enorm: Sådan ser den nye Skoda Superb ud i profil.
Lang, lav og nærmest enorm: Sådan ser den nye Skoda Superb ud i profil.

Tredje generation af det tjekkiske flagskib låner ganske mange stilelementer fra designstudiet VisionC fra forårets biludstilling i Geneve. Ikke mindst de markante pressefolder langs hoftelinien og hen over motorhjelmen. Sammen med et lavt og langstrakt look, giver det den nye Skoda Superb et langt mere dynamisk udtryk end den nuværende model, der særligt i udgaven med stor bagklap leder tankerne hen på hedengangne kommunistlederes Zil-limousiner.

Netop den store bagklap ændres på tredje generation Skoda Superb. Den nuværende models spøjse ”twin door” løsning, hvor du selv kan vælge, om bagklappen skal åbne halvt op som på en sedan eller fuldt op som på en hatchback, ser ud til at blive sparet væk. I stedet toner Skoda rent flag og vælger hatchback-løsningen med en stor og meget skrå bagklap, der i profil får den store Superb til at minde lidt om den fjerne koncernfætter, Audi A7.

Teknik fra ny Passat
Teknisk har de to biler dog næppe meget tilfælles. Den nye Skoda Superb bygges på samme MQB-platform som den nye Passat. Dermed kan vi forvente, at Superb både smider adskillige kilo og bliver ualmindeligt rummelig. Skoda holder ganske vist specifikationerne for sig selv, men afslører dog, at både bagsæde og bagagerum vokser i forhold til den nuværende model, der i forvejen er i en klasse for sig, når det gælder rummelighed.

Mere ved vi ikke, for Skoda serverer ikke flere oplysninger i forbindelse med appetitvækkeren. Der skal også være noget at fortælle, når Superb får officiel verdenspremiere midt i februar i den tjekkiske hovedstad Prag. Derefter tager Superb endnu et bad i fotografernes blitzhav på biludstillingen i Geneve til marts, inden den sendes ud til Europas forhandlere til sommer.

Tjekkerne selv har store forventninger til deres nye flagskib. Ifølge Skoda skal Superb ‘bringe kvaliteter fra bilernes luksusklasse ned i mellemklassen’ og tilbyde ‘maksimal værdi for pengene, når det gælder, præstationer, komfort, infotainment, miljøvenlighed og sikkerhed’.

Skoda Superb er kraftigt inspireret af designstudiet VisionC. Dermed ser det ud til, at Superb endelige får en lykkelig slutning...
Skoda Superb er kraftigt inspireret af designstudiet VisionC. Dermed ser det ud til, at Superb endelig får en lykkelig slutning…

Eller som det tjekkiske bilmærkes tyske boss, Winfried Vahland selvsikkert udtrykker det:

”Den nye Skoda Superb er den bedste Skoda nogensinde”.

Læs også: Skoda lancerer fem nyheder på to år

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here