Sneen er her – her er din guide til vinterdæk

Med udsigt til mere sne og frost bliver der travlt hos landets dækforhandlere de kommende dage. Her er hvilkenbil’s guide til vinterdæk – eller helårsdæk, hvis du kører minibil.

Så kom vinteren til Danmark. Og ifølge DMI bider den sig fast med snebyger og temperaturer ned til minus 10 grader så langt ind i december som meteorologerne kan se.

Vejrudsigten vil give masser af travlhed hos landets dækforhandlere, der traditionen tro først oplever det helt store rykind af danske bilister på de første dage med vintervejr. Mange steder betyder det flere dages ventetid på dækskift – og skal du købe nye vinterdæk i år, kan du risikere at bestemte mærker og størrelser snart er udsolgt.

Det gælder med andre ord om at bestille både tid og eventuelle nye vinterdæk i en fart. Og husk at ringe rundt og indhente priser flere forskellige steder. Konkurrencen er hård, så der skal sjældent mere end to-tre opkald til for at spare 25 procent eller mere på et sæt vinterdæk.

Samtidig skal du vælge de bedst mulige vinterdæk. Den tyske bilistorganisation ADAC har testet årets høst af nye vinterdæk – du kan læse om de bedste i artiklen: Her er de bedste vinterdæk

Kører du i en af de populære minibiler, er vinterdæk måske kun den næstbedste løsning. Har din bil relativt smalle hjul i størrelse 14 eller 15 tommer, kan du med fordel overveje at køre på helårsdæk i stedet. På den måde sparer du udgifter (og plads) til et ekstra sæt dæk. Læs hele forklaringen i redaktørens blog:
Derfor skal du måske IKKE skifte til vinterdæk i år

Hvis du synes helårsdæk lyder som en god løsning for dig, kan du finde de bedste helårsdæk i testen her: Helårsdæk er ikke så ringe endda

God fornøjelse – og kør forsigtigt!

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here