Suzuki Alto tager titlen som Danmarks billigste

En skrabet udgave af Suzuki Alto sættes 10.000 kr. ned og bliver dermed Danmarks billigste 5-dørs bil til blot 69.990 kr.

Priskrigen på det danske bilmarked fortsætter. Denne gang er det den danske Suzuki-importør, der opruster med en særligt skrabet udgave af mikrobilen Suzuki Alto. Ved at droppe udstyr som centrallås og elruder kommer prisen ned på 73.670 inkl. lev. Det er tilstrækkelig lidt til at gøre Alto til Danmarks billigste 5-dørsbil for næsen af Chevrolet Spark, der har haft den reklamevenlige titel de seneste måneder.

Udspillet skal puste liv i det lidt sløje salg af Suzuki’s tidligere bestseller, der de seneste år har måttet se nye mikrobiler som VW Up, Skoda Citigo og Kia Picanto køre med mange af kunderne i den mindste bilklasse.

Suzuki Alto har dog andet at slå på end prisen. Med et facelift tidligere i år fik den forbedret benzinøkonomien til særdeles beskedne 24,4 km/l og er samtidig blandt de få biler i klassen, der kan prale af at have ægte airbaggardiner som standard. Til sammenligning nøjes populære VW Up med forhøjede sideairbags, der nok beskytter forsædepassagererne, men ikke børnene på bagsædet.

Vil man have lidt mere udstyr i Danmarks billigste bil, koster det 13.000 kr. at rykke op i GL-modellen med fjernbetjent centrallås, elruder foran, splitbagsæde og sart-stop automatik. For yderligere 7.000 kr. bliver udstyret komplet med aircondition integreret cd-radio.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here