Swift: Spar 40.000 kr. på mini-GTI

Mens efterspørgslen efter Suzukis rappe Swift Sport i Sverige er så stor, at mærket nu lancerer en 5-dørs udgave, sætter den danske importør prisen ned for at rydde lagrene.

For lige knap 180.000 kr. kan du lige nu overtage nøglerne til en af småbilssegmentets absolut mest underholdende biler. Suzuki sælger nemlig ud af semi-GTI’en Swift Sport, som går fra 0-100 km/t på 8,7 sekunder og har en tophastighed på 195 km/t.

Bilen kostede ved introduktionen i 2012 220.000 kr., så med det nye prisskilt på 179.990 kr. er der tale om et solidt prisnedslag, der ifølge importøren har til hensigt at rydde op i lagerbeholdningen.

Efterspørgslen efter modellen har trods gode anmeldelser været beskeden herhjemme.

Nuvel, 136 hk lyder heller ikke af alverden i disse turboladede tider, og de færreste bilmærker formaster sig til at klistre “sport”-benævnelsen på en bil, som stamper i jorden med et beskedent moment på 160 Nm.

Men Suzukis lille Swift Sport er en bil, der hylder den gode gamle GTI-opskrift. De store overarme er afløst af lav vægt, benhård undervogn, lavgearet short ratio-transmission og en rå, 1,6-liters sugemotor, der elsker at få tæsk.

Umiddelbart en oplagt fristelse for familiefædre med brede smil og smalle tegnebøger. Swift Sport har dog både i den nuværende og forrige generation haft én stor ulempe: Den fås udelukkende med tre døre.

Uden for Danmarks grænser har efterspørgslen efter en mere praktisk udgave af den køreglade model imidlertid været så stor, at bilen nu kommer med et ekstra sæt døre.

Japanerne har haft en 5-dørs udgave tilgængelig siden kort efter modellens debut, og dén får ifølge det svenske medie Teknikens Värld nu debut i Sverige allerede i løbet af april. Ifølge den danske Suzuki-importør er der ingen planer om at tage den nye praktiske Swift Sport hjem.

Læs også test af Suzuki Swift – miniklassens velskabte charmør

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here