Tæt opløb til Årets Bil 2015

Skarp konkurrence om at blive Årets Bil i Danmark: Syv mod normalt fem biler er nomineret til titlen – se listen her. Citroën Cactus ligner en vinder.

Kampen om den ærefulde titel som ‘Årets Bil i Danmark 2015’ er gået ind i sin afgørende fase. Og det tegner i år til at blive en ren gyser.

De 21 kandidater er blevet skåret ind til syv finalister efter to dages testkørsler på Jyllands-Ringen. Normalt er finalefeltet kun på fem biler, men på grund af stemmelighed blandt de 20 motorjournalister i juryen smuttede yderligere to biler med igennem det næstsidste nåleøje.

De syv biler i finalen – her nævnt i tilfældig rækkefølge – er:

Citroën C4 Cactus, Ford Mondeo, Mercedes-Benz C-Klasse, Opel Corsa, Volkswagen Passat, BMW 2 Active Tourer og Nissan Qashqai.

Som noget nyt kan de syv biler smykke sig med titlen ‘Nomineret til Årets Bil i Danmark 2015’ frem mod 26. november, hvor vinderen kåres i København. Et nyt koncept der er lavet for at skabe fornyet opmærksomhed om Årets Bil-kåringen, der gennem de sidste par år har været præget af intern uenighed blandt de danske motorjournalister. En uenighed, der har fået bl.a. dagbladene Politiken og Berlingske Media til at trække sig fra kåringen.

I de seks uger mellem nominering og kåring har dommerne tid til yderligere testkørsler, sammenligninger og overvejelser.

Hvilkenbil-redaktionen deltager heller ikke i kåringen, men det skal ikke forhindre os I at pege på en favorit: Vi tipper sejr til Citroën Cactus, fordi den forener livsstil, praktik og markant design med lave priser og beskedent forbrug – altså en bil skræddersyet til prisbevidste, danske forbrugere.

Læs også:

First Drive af Citroën C4 Cactus

Test af Mercedes-Benz C-Klasse

Test af Nissan Qashqai

Test af Peugeot 108

Test af Toyota Aygo

Test af Hyundai i10

Test af Mini

FAKTA: De 21 oprindelige kandidater til Årets Bil i Danmark 2015

Mikroklasse
Citroën C1/ Peugeot 108/Toyota Aygo
Hyundai i10
Renault Twingo

Miniklasse
Mini
Mitsubishi Space Star
Opel Corsa

Lille mellemklasse
Citroën C4 Cactus
Nissan Pulsar

Stor mellemklasse
Ford Mondeo
Kia Optima
Mercedes-Benz C-klasse
VW Passat

MPV
BMW 2-serie Active Tourer

SUV/crossover
BMW X4
Jeep Cherokee
Mercedes-Benz GLA
Nissan Qashqai
Nissan X-Trail

Elbiler
BMW i3

Skoda Octavia er den nuværende indehaver af titlen som Årets Bil i Danmark.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here