Tesla kørte salgsrekord sikkert hjem

Nordmændene er vilde med Tesla Model S – den store el-bil satte som ventet i marts ny norsk rekord for antal solgte biler på én måned.

Salget af den californiske luksus-elbil Tesla Model S går ‘kjempefint’ hos vores norske naboer. Det lå i kortene, at Tesla ville race afsted med en ny salgsrekord i marts måned. Og nu bekræfter de officielle norske bil-salgstal, at det ganske rigtigt blev Tesla Model S med 1.493 solgte eksemplarer, der satte ny norsk rekord som den bil, der er solgt flest af på en måned nogensinde.

I marts måned har Tesla S, der koster fra 461.000 norske kroner (ca. 418.000 danske kroner), stået for over 10 procent af samtlige solgte biler i Norge.

Den hidtidige månedsrekord skal man tilbage til 2006 for at finde, hvor der blev solgt 1.318 Subaru Forester.

Og nordmændene er helt elektriske med Tesla S. Indtil videre er det den mest solgte bil i Norge i år.

Norge er også et af det vigtigste markeder for Tesla. Globalt leverede Tesla i alt 22.477 biler i hele 2013. I marts i år aftog de norske bilkøbere alene næsten 1500 biler. Altså over 6 procent af en hel årsproduktion på én måned.

I det hele taget er der fuld power på salget af el-biler i Norge. El-bilen Nissan Leaf var i marts den tredje mest solgte bil i Norge med 425 biler. Også opgjort år til dato er Leaf nr. 3 på salgslisten.
Lige som i Danmark sælger VW Up godt i Norge, men her er det selvfølgelig den elektriske udgave E-Up, som køberne foretrækker.

Læs mere: Elbil mest solgte i marts…i Norge

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here