Tesla på vej med prisbombe

Teslas kommende kompakt-elbil, Model 3, bliver sendt på gaden med et prisskilt på under 250.000 kr., afslører grundlæggeren Elon Musk.

Luksus-elbilen Tesla Model S får en lillebror, og selv om den først dukker op i 2017, kan den lille ny hænde at stjæle al opmærksomheden fra den muskuløse storebror.

Tesla’s grundlægger har nemlig bekræftet analytikernes spekulationer og afsløret, at den kommende bil – med navnetrækket Model 3 – bliver lanceret til 35.000 dollars.

Det er omtrent halvdelen af prisen for Model S, og i danske termer betyder udmeldingen, at Model 3 vil kunne sælges for mellem 225.000-250.000 kroner.

På størrelse med BMW 3-serie
Og det vel at mærke for en bil, som ventes at blive på størrelse med en BMW 3-serie og ikke mindst arve de fleste af de svungne linjer fra storebror Model S.

Til sammenligning koster BMW’s eldrevne i3 282.000 kroner plus levering – men her er altså tale om en regulær mini – for ikke at sige mikrobil.

I lighed med General Motors’ netop præsenterede elbilskoncept Bolt, satser Tesla med Model 3 på at nå en rækkevidde på 320 km, hvilket også overbyder BMW i3’s 190 km.

De nævnte danske priser afhænger naturligvis af, hvorvidt den aktuelle afgiftsfritagelse for elbiler bliver forlænget efter 2015.

Firehjulstrækker har forkørselsret
Lanceringen af Model 3 er blevet udskudt til 2017, fordi Tesla først skal have skubbet SUV’en Model X ud af fabrikshallen.

Lanceringen af den højbenede fætter til Model S er blev forsinket i to omgange – angiveligt på grund af udfordringer med teknikken, herunder de specielle mågevingebagdøre.

Model X skal efter planen sættes i produktion og lanceres i løbet af 2015, og derfor vil de første billeder af Model 3 først dukke op i 2016.

Læs mere: Teslas guldæg udklækkes snart

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here