Tesla S bliver billigere

Lav dollarkurs sender prisen ned på den californiske elbil i Danmark. Priserne på Tesla S falder med mindst 26.000 kr. alt efter model.

En lav dollarkurs er forklaringen på, at Tesla Model S nu bliver mindst 26.000 kr. billigere i Danmark.

Med prisnedsættelsen vil elbilen med den mindste batteripakke nu kunne købes fra 537.000 kr., oplyser Tesla i Skandinavien. Prisen har indtil nu været 563.000 kr. Det skriver energiwatch.dk.

“Vi justerer af og til vores priser, og nu har dollaren i en periode været billig i forhold til euro. Det er baggrunden for, at vi kan sætte prisen ned,” forklarer Esben Pedersen, der er pressechef for Tesla i Skandinavien.

Han understreger dog samtidig, at prisen på Tesla S ikke som sådan vil følge udsvingene på valutamarkederne. ”Prisen afhænger af de kontrakter, Tesla har indgået, og nu har det været mulighed for at sætte prisen ned. Prisnedsættelsen vil slå mere igennem med den store batteripakke,” forklarer Esben Pedersen.

I Norge var Tesla S i september den mest solgte bil med et salg på 616 biler, og i Danmark blev der i samme måned solgt 42 styk. I begge lande er der dog tale om et ’opsparet salg’, da det er biler, som er bestilt tidligere på året, der blev leveret.

I oktober blev der ifølge De Danske Bilimportørers statistik til sammenligning solgt fire Tesla S, hvilket bringer det totale salg herhjemme op på 47 styk i 2013.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here