Tesla smider prisbombe i leasing-krig

tesla service

Tesla smider en regulær bombe på markedet for leasing. Model Y, Danmarks mest solgte bil, kan nu leases for 3.795 kroner om måneden.

Danmarks mest solgte bil, Tesla Model Y, kan nu forventes at komme ud til endnu flere danskere. Tesla har netop smidt en prisbombe med et tilbud på leasing af Model Y til 3.795 kr. om måneden.

Tilbuddet gælder Model Y med baghjulstræk og en rækkevidde på 455 kilometer. Førstegangsydelsen er 15.000 kr., periode, kilometer og øvrige betingelser følger det øvrige marked. Det vil sige, at leasingperioden er 12 til 36 måneder, og at man i sin leasede Model Y må køre 15.000 kilometer om året.

Inklusive førstegangsydelsen på 15.000 kr. vil Model Y over tre år koste 151.620 kr.

Billigere end konkurrenterne

Hvilkenbil har for nylig gennemgået markedet for privatleasing af elbiler til under 5.000 kr. om måneden. Listen indeholder næsten 50 biler, og i størrelse kommer Nissan Ariya med en rækkevidde på 404 kilometer tættest på Model Y.

Ariya koster 4.695 kr. om måneden, og selvom man ikke skal smide en førstegangsydelse for den elektriske Nissan, ender Ariya over tre år med at koste 169.020 kr., altså godt 17.000 kr. mere end Model Y.

Konkurrenten VW ID.4 med en rækkevidde på 525 km kan privatleases for 4.999 kr./måned med en førstegangsydelse på 15.000 kr. – over tre år er det 194.964 kr.

Udbygger førerposition

”Hvilkenbils prisundersøgelse understreger, at det ikke er en overdrivelse at kalde Teslas leasing-tilbud på Model Y for en ’prisbombe’. Det betyder, at Tesla udvider deres prisførende position til både at omfatte markedet for køb og leasing. Det kan kun ende med, at vi kommer til at se endnu flere Tesla’er på de danske veje. Uanset, hvordan man vender og drejer det, har Tesla på relativt kort tid skabt sig en dominerende position – Tesla er så at sige blevet danskernes nye folkevogn,” siger Hvilkenbils redaktør Jens Velling.

Han vurderer, at konkurrenterne kommer til at revurdere deres leasingpriser.

”Det bliver de nødt til. Vi så det samme, da Tesla sænkede priserne på Model 3 og Y i begyndelsen af året. Først skete der ikke rigtigt noget, men siden har Tesla-salget været så massivt, at flere bilmærker har måttet reducere deres priser, for bare at være i nærheden af at være med. Vi kommer til at se det samme på markedet for leasingbiler,” siger han.

To-tre ugers leveringstid

Model Y produceres på Teslas fabrik nær Berlin, og leveringstiden ventes at være to til tre uger. Det er kortere end de fleste konkurrenters, og giver Tesla en fordel.

Leasingtilbuddet på Tesla Model Y gælder for bestillinger afgivet inden 18. december og til levering inden årsskiftet.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here