Toyota presser prisen på hybridbiler

Toyota fortsætter satsningen på hybridbiler med rekordlavpris på Yaris Hybrid. 165.000 kr. rækker – og der er både klimaanlæg og automatgear med i prisen.

For blot et par årtier siden skulle der omkring en halv million kroner på bordet, hvis man ville være miljøvenlig bilist og køre hybridbil. Siden er teknologien, hvor bilen både kører på benzin og el for at mindske brændstofforbruget, blevet væsentligt billigere. En ny bundrekord på 164.000 kr. inkl. levering er nået i denne uge, hvor den danske Toyota-importør lancerede den hidtil laveste pris på Yaris Hybrid.

Det er billigt. Især fordi ellers kostbart udstyr som klimaautomatik og automatgear er standard. Dermed koster hybridudgaven af Yaris omtrent det samme som tilsvarende biler i miniklassen med samme udstyr men ‘kun’ almindelig benzinmotor. Endnu mere bemærkelsesværdigt er det, at de stærkt faldende priser dårligt kan sige at være udtryk for hård konkurrence: Toyota er nærmest alene på markedet for hybridbiler. Først for nylig er f.eks. VW og BMW kommet ind på markedet med hybridbiler.

Toyotas klare mål er at gøre hybridbiler til et reelt alternativ til almindelige benzinbiler, fortæller pressechef i Toyota Danmark, Anders Tystrup:

”Det skal økonomisk være muligt at vælge en hybridbil på lige fod med en benzin- eller dieselbil. Tidligere var hybridbiler dyrere end benzin- og dieselbiler, men det gør vi nu op med, så hybridudgaverne af både Yaris og Auris prismæssigt matcher benzinudgaverne, når man tager højde for, at man altid får mere standardudstyr i en hybridbil. Oven i hatten er brændstoføkonomien bedre, og man kan derfor spare mange penge i længden, når man vælger en hybridbil.”

Strategien virker tilsyneladende: Toyota sidder ikke alene tungt på markedet for hybridbiler – salget stiger også. Sidste år satte Toyota Danmark rekord med 1.331 solgte hybridbiler. I dag har Toyota allerede solgte 1.351 hybridbiler – og der er stadig en tredjedel af 2015 tilbage.

Danmarks billigste hybridbil kan også leases. Her er den månedlige ydelse 2.395 kr., mens engangsbeløbet er lige knapt 10.000 kr. Leasingprisen gælder for modellen med H2-udstyr, der kan købes for 184.000 kr.

Læs også: Fuld fart på Toyotas hybridbiler

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here