Volvo parrer sedan og offroader

Bilfabrikkerne har efterhånden blandet kortene på alle tænkelige måder, men nu mener Volvo at have fundet en ny niche: En crossover-sedan.

Volvo var selv med til at sætte ild under crossover-dillen helt tilbage i 1997, da svenskerne lancerede en højbenet, firehjulstrukket Volvo V70 og kaldte den Cross Country.

Nu forsøger de friluftsbegejstrede bilbyggere endnu en gang at bryde konventionerne med en højbenet Cross-udgave af sedanen Volvo S60.

Bilen, som debuterer i denne uge på Detroit Auto Show, er rent teknisk identisk med den V60 Cross Country, som Volvo afslørede for kort tid siden.

Hævet 65 millimeter
Det vil sige, at bilen er hævet 65 mm og udstyret med Volvos All Wheel Drive-firehjulstræk, som leveres af ligeledes svenske Haldex. Europæiske udgaver vil dog kunne fås med forhjulstræk.

Til at fremhæve bilens offroad-egenskaber har designerne tilføjet skærmkanter i sort plast, blanke sideskørter og underkørselsværn for og bag.

S60 Cross Country fås med 18- eller 19 tommer hjul, som begge har en høj dækprofil for at matche resten af udstyret.

Da S60’eren i forvejen har et coupé-tilsnit bagtil, ligner den nye model næsten en miniatureudgave af BMW’s monstrøse SUV-Coupé X6.

Kraftige diesel- og benzinmotorer
På motorsiden fås S60 Cross Country med Volvo’s kraftigste turbomotorer på både benzin- og dieselsiden.

Den forhjulstrukne udgave får en 190 hk udgave af Volvo’s nye Drive-E-dieselmotor, mens fans af firehjulstræk stadig får fornøjelsen af den buldrende 5-cylindrede – men også tørstige – dieselmotor.

Læs også: Smugkig på nyt Volvo-design

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here