VW-salg holder stand i USA

Salget af Volkswagen-biler på det amerikanske marked, hvor diesel-skandalen startede, viser lille stigning i oktober.

Bilsalget for oktober er gjort op i Guds og bilernes eget land. Tallene viser, at salget af VW-biler i USA i oktober ligger 0,2 pct. over salget i samme måned sidste år. I september var fremgangen for VW 1 pct. Det viser en opgørelse fra Left-Lane.com.

Fremgangen er dog temmelig beskeden i forhold til markedets generelle fremgang, som i oktober ligger ca. 14 pct. over sidste års salg i samme måned.

Selv om VW altså halter efter udviklingen i markedet, kan dette ikke direkte relateres til afsløringen af skandalen, lyder vurderingen fra Left-Lane.com.

Alle spekulerer selvfølgelig på, hvor meget VW er skadet af ’dieselgate’. Svaret er, at det ikke ser ud til at skade overhovedet . Selvfølgelig er det dårligere end gennemsnittet for markedet, men VW tog heller ikke markedsandele før skandalen ramte,” lyder det i et blogindlæg af Krzysztof Wozniak på Left-Lane.com.

VW-fremgangen er dog mindre end nogle af mærkets nøglekonkurrenter men samtidig langt bedre end eksempelvis BMW, hvis salg gik 4 pct. tilbage i forhold til oktober-salget sidste år, og Mini, der i oktober gik hele 23 pct. tilbage målt op mod for et år siden.

I alt solgte VW i oktober godt 30.000 biler på det enorme amerikanske marked. Der er dog mange miles op til de helt store spillere på USA’s bilmarked. Top 3 salgslisten for oktober ser sådan her ud: Øverst Ford med knap 205.000 biler, derefter Chevrolet med ca. 183.000 og på tredjepladsen Toyota med ca. 171.000 solgte biler.

I Danmark ser VW-salget foreløbig heller ikke ud til at være påvirket af skandalen med snyde-softwaren. Således solgte de danske VW forhandlere lidt flere biler i oktober end i september, og der er stadig tre VW’er i top 10 salgslisten: VW Up på førstepladsen samt Polo og Golf.

Læs også: VW-snyd breder sig til flere motorer

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here