25 vil være Årets Bil i Danmark

årets bil i danmark
25 biler stiller op til kampen om at blive Årets Bil i Danmark 2020. I år er der både elbiler, brintbiler og hybridbiler med i feltet.

Det er en broget flok biler, der i år stiller op til kampen om at blive Årets Bil i Danmark 2020. Udover ‘almindelige’ biler med en benzin- eller dieselmotor under hjelmen er der i år adskillige elbiler, hybridbiler og en enkelt brintbil i feltet.

Variationen er også stor, når det gælder størrelse, biltype og pris. Fra den lille offroader Suzuki Jimny over en ny udgave af danskerfavoritten Peugeot 208 til sportsvognen Toyota Supra. Spændet i størrelse rækker fra godt 3,5 til 5 meters længde, mens priserne i runde tal varierer mellem 150.000 kroner og en rund million.

De miljøvenlige biler møder mere talstærkt op end nogensinde før. Audi, Kia, Mercedes, Renault og Tesla stiller alle med elbiler, mens Hyundai møder op med brintbilen Nexo.

En anden tydelig trend er de lidt højere biltyper, der er stadigt mere populære hos bilkøberne. Det er dem, som har prædikater som crossover og SUV, og de betegnelser kan man sætte på hele 14 af de 25 biler.

Bag kåringen af Årets Bil i Danmark står Motorjournalisternes Klub Danmark. Juryen består af 20 journalister fra forskellige medier. Frem mod december testkører de bilerne på alt fra landevej til Jyllands-Ringen. 9. oktober udvælges fem biler til en finale, der senere munder ud i en kåring af den endelige vinder.

Du kan se listen over de 25 biler her:
Audi Q3/Q3 Sportback
Audi e-tron
BMW 1-serie
BMW 3-serie
DS 3 Crossback
Hyundai Nexo
Kia Soul
Kia Xceed
Land Rover Range Rover Evoque
Mazda 3
Mazda CX30
Mercedes-Benz EQC
Peugeot 208
Renault Clio
Renault Zoe
Skoda Kamiq
Skoda Scala
Subaru e-Forester
Tesla Model 3
Suzuki Jimny
Toyota Camry
Toyota Corolla
Toyota RAV4
Toyota GR Supra
VW T-Cross

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here