Exlantix: Kinesisk luksus-elbil er på vej til Danmark

Exlantix ES

Endnu en kinesisk elbil vil forsøge sig i Danmark. Exlantix er ejet af Chery, der er store i Rusland. Wismo står bag importen af Exlantix.

Lang rækkevidde, hurtig opladning og luksus er slagnumrene på de to kinesiske elbiler af mærket Exlantix, der kommer til Danmark efter sommerferien.

Exlantix er et mærke under statsejede Chery Automobile Co. Ltd, og Chery indtog i 2024 og i 2025’s første måneder tredjepladsen over de mest solgte mærker i Rusland. Kinesiske virksomheder tager ikke del i de sanktioner, som Vesten indførte efter Ruslands overfald på Ukraine i februar 2022. Så Chery og Chery-køberne er indirekte med til at finansiere Ruslands præsident, Vladimir Putins, krig i Ukraine.

En SUV og en sedan
Exlantix ET
Exlantix ET.

Men tilbage til bilerne. De to Exlantix-køretøjer, som er på vej til Danmark, er en sedan og en SUV med modelnavnene ES (foto øverst) og ET. Ifølge beskrivelser i flere medier sammenligner Exlantix selv SUV’en ET med den kinesiske Geely-koncerns Zeekr 7X. Geely ejer bl.a. Volvo og Polestar. Exlantix ET er nogenlunde på størrelse med Audi Q6 e-tron og Porsche Macan

Den lave Exlantix ES er næsten fem meter lang og skal på størrelse konkurrere med bl.a. Xpeng P7.

En af Exlantix’ store styrker er angiveligt en ekstrem høj ladeeffekt. Mærket benytter 800 volt-teknologi som eksempelvis sydkoreanerne Hyundai Ioniq 5 og 6 samt Kia EV6 og EV9 samt førnævnte tyskere Q6 og Macan, og kineserne opgiver en ladeeffekt på helt op til 420 kW. Med den effekt kan der pumpes strøm på til 300 kilometers kørsel på 10 minutter.

ES og ET fås med 77 kWh-batteri af LFP-typen, og det er dét, der kan lade lynhurtigt. Rækkevidden er henholdsvis 500 kilometer for ES og 460 for ET.

Begge vil også kunne fås med 100 kWh-batteri og en rækkevidde på cirka 600 km, men her er ladeeffekten maksimum 250 kW.

Ivrig importør af kinesiske mærker

Dansk importør af Exlantix bliver Wismo Group A/S – tidligere K.W. Bruun – der først og fremmest importerer Stellantis-koncernens biler. Bl.a. Peugeot, Citroën, Opel, Fiat og Jeep. 

Wismo står også bag importen af den statsejede kineser Hongqi, der har været i Danmark et par år med den voluminøse SUV E-HS9 og formodes at være på vej med SUV’en EHS7 og sedanen EH7. Hongqi kom til verden i 1958, da formand Mao krævede et kinesisk bilmærke, så han og kommunistpartiets spidser ikke skulle lade sig transportere i sovjetiske limousiner. Hongqi betyder i øvrigt “røde flag” og er i dag en del af statsejede First Automobile Works (FAW).

Wismo importerer også den kinesiske opladningshybrid Navor E5. Navor-mærket er et joint venture mellem statsejede Dongfeng og privatejede Seres.

Statsejede kinesiske Chery står også bag mærkerne Omoda og Jaecoo, som Hyundai- og BYD-importør Nic. Christiansen Gruppen tager til Danmark. Omoda og Jaecoo ventes at være i Danmark nogenlunde samtidig med Exlantix.

Af redaktionen

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here