Første kig ind i Renault Twingo

Friske farver, smartphone integration og masser af aflæggeplads præger kabinen i den nye Renault Twingo, som åbner dørene for første gang på biludstillingen i Geneve.

Vi har efterhånden set mange billeder af 2. generation af den lille firehjulede franske charmør, Renault Twingo. Men først i dag – på biludstillingen i Geneve – åbnede Renault dørene til Twingo, så vi kunne få et kig ind i kabinen.

Mest iøjnefaldende er de stærke farveindlæg, der præger instrumentpanelet. Sammen med bløde former giver det Twingo lidt af det samme feminine præg, der også karakteriserede den originale Renault Twingo – den med frøøjnene. Teknikken er dog kraftigt opdateret med to forskellige muligheder for kommunikation med omverdenen. Enten gennem den nyeste generation af R-Link – eller med det billigere alternativ R&GO for din smartphone.

Trods hækmotor er der plads til 219 liters bagage i Renault Twingo.
Trods hækmotor er der plads til 219 liters bagage i Renault Twingo.

En R&GO app kan downloades gratis af Twingo-ejere og gør det muligt at koble din smartphone til bilens radio. Via en menu med tydelige ikoner er det nu via din smartphone muligt at få 3D navigation, trådløs Bluetooth telefoni og media system med adgang til fx Spotify, lige som systemet også indeholder en kørecomputer. R&GO-radioen er forberedt så alle typer smartphones – også Apples med iOS-operativsystem – kan monteres på instrumentbordet i øjenhøjde.

Men det, der for alvor adskiller Twingo’s kabine fra konkurrenterne i mikroklassen har dog hverken noget med design eller elektronik at gøre. Modsat forgængeren er motoren placeret bagtil og sammen med hjul, der er placeret helt ude i hjørnerne, giver det ifølge Renault særligt god plads i Twingo. At 5-døre er standard og der i alt er 52 liters aflæggeplads rundt om i kabinen, understreger den franske bybils praktiske kvaliteter.

Motoren – du kan vælge mellem to 3-cylindrede benzinmotorer med eller uden turbo – er placeret så lavt over bagakslen, at der er blevet plads til 219 liter i bagagerummet. Om der findes et ekstra bagagerum under kølerhjelmen, hvor der altså ikke findes en motor, melder historien endnu ikke noget om: Mens Renault åbner dørene til kabinen, forbliver kølerhjelmen nemlig lukket.

Her er de opdaterede tekniske data for Renault Twingo:

Længde: 3,59 m
Bredde: 1,64 m
Højde: 1,55 m
Akselafstand: 2,49 m
Maximal lastlængde: 2,20 m
Bagagerums kapacitet: 219 liter

Motorer:
SCe 70: benzin, 3 cylindre, 1,0 liter, sugemotor, 70 hk, 91 Nm
TCe 90: benzin, 3 cylindre, 0,9 liter, turbo, 90 hk, 135 Nm

Læs også: Hækmotor skal øge pladsen i ny Renault Twingo

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here