Honda dropper diesel fra 2021

Om mindre end tre år slutter Honda med at tilbyde dieselmotorer i sine europæiske modeller. Dermed følger Honda trop med flere andre bilmærker, der satser på el i stedet for diesel.

Listen over bilproducenter, der vil droppe dieselmotoren, fortsætter med at vokse. Senest er det Honda, der om mindre end tre år ikke længere vil tilbyde modeller på det europæiske marked med dieselmotor.

I 2021, når Honda kommer med en afløser for den nuværende Civic, vil det være helt slut med Honda-dieselmotorer på vore breddegrader.

”Hvert eneste modelskifte fra nu af vil ikke indeholde en dieseludgave,” siger Dave Hodgett, administrerende direktør for Honda i England til branchebladet Automotive News Europe.

I stedet vil Honda satse på eldrift i form af hybrider, ladehybrider og rene elbiler. Dermed følger det japanske bilmærke samme strategi som Fiat, Jeep, Volvo, Nissan og Toyota, der alle har lovet at udfase dieselmotoren frem mod 2025 eller endnu tidligere.

Rent elektrisk Honda i 2019
Hondas mål er, at to tredjedele af alle modeller solgt i Europa i 2025 vil være elektrificerede. Udviklingen er i gang: Honda har netop lanceret en ny udgave af den populære SUV CR-V, og som den første Honda-model fås den modsat sin forgænger ikke længere med dieselmotor. Aktuelt sælges den nye CR-V kun med en turbobenziner, der omkring årsskiftet får følgeskab af en hybrid. Honda forventer, at hybrid-udgaven bliver den mest populære og skal stå for halvdelen af CR-V-salget.

Næste model, der står til at miste en dieselmotor, er den lidt mindre crossover HR-V. Her kommer en afløser i 2020, der også kun vil kunne fås med benzin- og hybridmotorer.

Næste år, i 2019, er Honda klar med mærkets første elbil. Det bliver en kompakt bybil, baseret på konceptbilen Urban EV, der blev afsløret sidste år.

[email protected]

1 COMMENT

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here