Tesla holdt ord – Model Y stiger i pris

model y pris

Som varslet hæver Tesla priserne på Model Y. Men kun lidt – og kun på Long Range og Performance, Standard Range koster fortsat 360.000 kr.

Det var ikke bluff, da Tesla for få dage siden i en lettere kryptisk besked på det sociale medie X skrev, at ”Model Y-priser vil stige i en række europæiske lande fredag den 22. marts.”  

Danmark er blandt de lande, hvor Model Y i dag er steget i pris. På Teslas danske hjemmeside er der prisstigninger på to modeller: Model Y Long Range stiger 10.000 kroner til 410.000 kr., mens Performance-udgaven stiger med 15.000 kr. til 440.000 kr.

Basisudgaven Standard Range koster fortsat 360.000 kr.

Udstyrsniveauet er der ikke ændret ved. Hvid metallak er fortsat standard, det samme gælder anhængertræk lige som merprisen for andre farver stadig svinger mellem 10.000 og 20.000 kr.

Tesla kommenterer ikke på prisstigningen, der blot er den nyeste af flere prisjusteringer i løbet af det sidste år.

Igen dyrere end Model 3

Ved at hæve prisen på Model Y, skaber Tesla en mere naturlig afstand til den mindre Model 3. Indtil i dag var Standard Range udgaven af Model Y 20.000 kr. dyrere end den tilsvarende udgave af Model 3, mens de to modeller begge kostede 400.000 kr. i Long Range udgaverne. Det har fået den mindre Model 3 til at se dyr ud – med prisstigningen på Model Y Long Range er Model 3 atter lidt billigere.

Og så alligevel ikke. Mens anhængertræk er standard på Model Y, koster det 9.500 kr. til Model 3, så i realiteten koster de to biler stadig lige meget.

Tesla-ejer Elon Musk har tidligere kaldt prissætning af biler for et ”tilbagevendende dilemma.”

”Bilproducenter har brug for konstant produktion for at være effektive, men forbrugernes efterspørgsel er sæsonbetonet,” forklarede han på X i sidste måned.

Musk peger på, at mange bilkøbere foretrækker at købe bil i foråret. Det kan også være forklaringen på den nye prisstigning – Tesla kan simpelthen øge indtjeningen på Model Y.

Facelift kan ændre priser igen

Men Teslas yo-yo priser får også mange bilkøbere til at spekulere i, om de skal vente på kommende prisnedsættelser?

I tilfældet Model Y er det ikke urealistisk. Model Y ventes at få samme opgradering som Model 3. Det sker formentlig senere i år. Når først det kommende facelift bliver annonceret, vil det få mange bilkøbere til at vente på den nye udgave. Teslas modtræk kan meget vel blive nye prisnedsættelser på Model Y, så de kan rydde lagrene af ’gamle’ biler. Det er helt normal praksis for bilproducenter. Som bilkøber skal du regne med, at der kommer flere prisjusteringer hos Tesla. Spørgsmålet er snarere, om priserne går op eller ned.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here