Tesla sænker prisen for Supercharger medlemskab

I marts åbnede Tesla sin lynlader nummer 500 i Danmark.

Tesla sænker prisen for medlemskab af Supercharger-netværket, der giver lavere priser. Ikke-medlemmer kan fortsat benytte Teslas ladere.

Først indledte Tesla en priskrig på elbiler – og nu udfordrer Tesla markedet for lynopladning af elbiler med lavere strømpriser.

Tesla reducerer prisen for medlemskab af Supercharger-netværket, der giver adgang til lavere priser ved ladestanderne. Konkret reduceres prisen for et månedligt abonnement fra 99 til 75 kr.

Samtidig lancerer Tesla et nyt årligt medlemskab til 750 kr. årligt. Det svarer til en rabat på 16 pct. i forhold til de nye, lavere satser for månedligt medlemskab.

Tesla-ejere er som før automatisk medlemmer af Supercharger-netværket.

20 pct. rabat på strømmen

Som medlem får du lidt over 20 procent rabat på strømprisen. Tesla arbejder med standard- og spidsbelastnings-priser – det kan f.eks. være henholdsvis 2,55 og 2,80 kr./kWh. Som medlem med rabat betaler du henholdsvis 2,00 og 2,20 kr./kWh.

Tesla er i forvejen blandt de billigste udbydere af lynopladning. Til sammenligning koster en kWh på en lynladestation langs de danske motorveje typisk omkring 4,00 kroner hos store udbydere som OK og Circle K. Clever, der er Danmarks største ladeoperatør, er endnu dyrere på listeprisen, men har mange kunder på abonnement, der får rabat.

Flere Superchargers på vej

Teslas udspil kommer samtidig med at firmaet udvider sin ladeforretning markant. I 2022 år begyndte Tesla at tillade andre bilmærker at oplade på udvalgte Supercharger-stationer. Siden marts i år har alle bilmærker været velkomne på Teslas ladestationer. Samtidig annoncerede Tesla planer om en markant udvidelse af Supercharger-netværket, der i forvejen er verdens største af sin slags. I Danmark åbnede Supercharger-stander nummer 500 for nylig i Søndervig.

Lynladning er blevet en stor forretning for Tesla, der også er begyndt at sælge deres ’hardware – altså selve Supercharger-laderne – til andre ladeoperatører.

Du skal have Teslas app på din smartphone for at kunne lade med et fremmed bilmærke på en Supercharger. De nyeste Tesla-ladere tager dog også imod almindelig kort-betaling.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here