25 kæmper om titlen som Årets Bil i Danmark

Om tre uger kårer danske motorjournalister årets bedste bilnyhed. VW Up, Hyundai i30 og Kia Ceed er blandt favoritterne, mens logistiske udfordringer sender Golf 7 ud i mørket.

Traditionen tro kårer et bredt udvalg af danske motorjournalister Årets Bil i Danmark her i efteråret. I år sker det 24. oktober, når cirka 25 motorjournalister har testkørt årets mest markante bilnyheder over to dage, dels på landevej, dels på Jyllands-Ringen.

25 biler dyster om den prestigefyldte titel i år. Blandt favoritterne er VW-familiens ”trillinger” VW Up, Skoda Citigo og Seat Mii. Peugeot 208, Kia Ceed og Hyundai i30 er andre snusfornuftige hverdagsbiler med vinderchancer. Ford B-Max (billedet) ligner årets outsider som et spændende bud på en kompakt MPV med plads til kernefamilien og et sæt smarte skydedøre, der gør B-stolpen overflødig og dermed letter indstigningen.

Men den største overraskelse handler om en oplagt favorit, der ikke deltager i årets kåring: Nemlig den nye VW Golf 7, der ellers har Danmarkspremiere blot tre uger efter kåringen af Årets Bil. Ifølge Søs Righolt, informationschef hos den danske VW-importør, skyldes det, at VW netop disse dage har international pressepræsentation af Golf 7 på den italienske ø Sardinien. Derfor er det angiveligt umuligt at skaffe et par eksemplarer af den nye Golf til Danmark.

Det bliver Up, Citigo eller Mii…
Sidste år kørte netop en anden hybridbil, Opel Ampera, med titlen som Årets Bil i Danmark. Et kontroversielt valg fordi Ampera koster 650.000 kr. og dermed er langt uden for rækkevidde for de fleste danskere. Valget af Ampera havde i bedste fald symbolsk værdi – trods prisen har Opel da også kun solgt ganske få.

Så hvem vinder titlen i år? Hvilkenbil tør nærmest love, at vinderen skal findes blandt trillingerne Up, Citigo og Mii. Hvis de da ikke slås sammen til én model, så de deler hæderen.

Med deres intelligente pladsudnyttelse, fine teknik og en finish, der rækker til større og dyrere biler – alt sammen til forbløffende lave priser – er Up, Citigo og Mii svære at styre uden om. Selv for motorjournalister med hang til dyre biler.

Disse biler vil være Årets Bil i Danmark:
Audi A3
BMW 3-serie
Citroën DS5
Citroën Aircross
Fiat Panda
Fiat 500L
Ford B-Max
Honda Civic
Honda CR-V
Hyundai i30
Kia Ceed
Lexus GS
Mazda CX-5
Mercedes-Benz A-klasse
Mercedes-Benz B-klasse
Opel Mokka
Peugeot 208
Renault Clio
Renault Fluence Z.E.
Seat Mii
Skoda Citigo
Subaru XV
Toyota Prius Plus
Volvo V40
VW Up

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here