Rund ryg giver Audi Q6 længere rækkevidde

q6 sportback

Coupé-formen gør Audi Q6 Sportback e-tron lavere og øger rækkevidden til op til 656 km. Merprisen for det lavere tag bliver 25.000 kr.

Lavere bil for en højere pris. Sådan har det altid været med coupé-udgaver af bilmodeller. Den lavere taglinje gør biler mere elegante og eksklusive, og den slags koster. Også hos Audi, der nu viser coupé-udgaven af deres nye el-SUV Q6 e-tron.

Som Sportback dukker den ryggen lidt mere. Det gør bilen næsten fire cm lavere, reducerer luftmodstanden og øger dermed rækkevidden. Ifølge Audi kan Sportback køre op til 656 km på en opladning. Dermed bliver Sportback den udgave af alle Q6-modeller, der får længst rækkevidde. Helt præcist giver det mere vindglatte karrosseri en ekstra rækkevidde på 16 km sammenlignet med de 640 km for Q6 i Performance-udgaven med det store batteri på 100 kWh.

Pris fra 575.000 kr.

Fordelen er altså til at overskue. Det er merprisen på 25.000 kr. for så vidt også, og dem betaler du primært for at få en Q6, der skiller sig ud fra mængden af elektriske SUVere. Priserne begynder fra 625.000 kr. for en Q6 Sportback e-tron performance. Senere forventes en udgave med det mindre batteri på 83 kWh til priser fra 575.000 kr.

Den skrånende taglinje på Audi Q6 Sportback er inspireret af sportsvognen Audi TT.

Den mere skrånende taglinje, der er inspireret af Audis ikoniske sportsvogn TT, koster en smule hovedhøjde på bagsædet og plads i bagagerummet. Sidstnævnte sluger 511 liter – eller 1.373 liter med bagsædet foldet ned. Er det ikke nok, har Q6 et frunk under motorhjelmen på yderligere 64 liter. Trods den sportslige coupé-form er Q6 Sportback også en solid trækker: Hele 2.000 kg må den trække på krogen – endda 2.400 kg i quattro-udgaverne med firehjulstræk.

Hurtig lynladning

Audi Q6 Sportback e-tron står på VW-koncernens nye PPE-platform med 800 volt teknologi. Det giver mulighed for meget korte ladetider. Under ideelle forhold tager Q6 imod 270 kW i en lynlader. På blot 10 minutter kan batteriet lades til 265 km kørsel. Lynladning fra 10 til 80 pct. klares på 21 minutter.

Du kan læse meget mere om Audi Q6 og PPE-platformen i artiklen her.

Senere i år åbner Audi Danmark for ordreoptag på Q6 Sportback, hvor audi.dk bliver opdateret med prislister og konfigurator. Sportback-udgaven kommer i samme batteri- og udstyrsvarianter som SUV-modellen.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here