eCarExpo: Masser af premierer på dansk elbil-udstilling

ecarexpo bella center

Der er hele 13 Danmarkspremierer, når Europas største elbil-udstilling eCarExpo åbner i Bella Center 25. oktober. Flere biler kan prøvekøres.

Efter at have været slået ud af corona-pandemien er den klassiske biludstilling ved at gøre come-back. Også i Danmark. Her har eCarExpo udviklet sig til at være Europas største biludstilling for elbiler. I weekenden 25.-27. oktober åbner eCarExpo dørene for årets elbil-messe i Bella Center på Amager – og lokker med et væld af nyheder, som danskerne ikke har set før.

I år byder eCarExpo på hele 13 Danmarkspremierer, deriblandt de to konceptbiler Mercedes One-Eleven (foto øverst) og Toyota Compact SUV Concept.

Kinesisk Tesla-rival

Blandt nyhederne er også kinesiske BYD Sealion 7, der netop har haft verdenspremiere på den aktuelle biludstilling i Paris. BYD Sealion 7 er en direkte konkurrent til verdens mest solgte elbil, Tesla Model Y, og vil være fremme hos de danske forhandlere 17. november. Men første mulighed for at se bilen er altså på weekendens eCarExpo.

BYD Sealion 7 er blandt de helt friske nyheder på eCarExpo – og står klar hos danske forhandlere allerede i november.

Skoda Elroq er en anden nyhed, der med sikkerhed vil vække interesse blandt danske bilkøbere. Elroq er lidt forenklet en forkortet udgave af den populære Skoda Enyaq. Elroq er 16 cm kortere, og da samtlige cm er hentet i bagagerummet, er der fortsat tale om en rummelig elbil til familien Danmark. Til startpriser fra 250.000 kr. er Elroq dog væsentligt billiger end sin ’storebror’, og det gør den tjekkiske SUV til en potentiel dansker-darling.

Elroq er også blandt finalisterne til kåringen af Årets Bil i Danmark. De første danske kunder forventes at få bilen leveret til foråret, så eCarExpo giver altså et godt forspring, hvis man vil opleve Elroq nu.

31 biler kan prøvekøres

Som noget unikt for en biludstilling kan en stor del af de udstillede biler ikke bare ses men prøvekøres på eCarExpo. 31 biler står klar til en kort prøvetur på området.

Det gælder dog ikke to ’special guest stars’ hentet direkte fra USA. De to elektriske kæmpe-pick-up’er Tesla Cybertruck og Rivian R1T kan kun beundres, ikke køres. Hvilkenbil lover, at de to elgiganter er et kig værd. Alene størrelsen er imponerende om end ikke specielt velegnet til danske forhold.

Konceptbilen her kan meget vel blive til den produktionsklare elbil Toyota bZ3X.

De tre messedage er fordelt med adgang for branche- og mediefolk fredag 25. oktober, mens lørdag 26. oktober og søndag 27. oktober er publikumsdage. Der er åbent kl. 10-17 lørdag, kl. 10-16 søndag. Billetter koster henholdsvis 195 og 149 kr. Læs mere på ecarexpo.dk

Herunder kan du se listen over udstillede biler til eCarExpo i Bella Center.

Danmarkspremierer

Alfa Romeo Junior Elettrica
Audi A6 Avant e-tron
BYD Sealion 7
Ford Capri
Hongqi EH7
Hongqi EHS7
Kia EV6, facelift
Mercedes-Benz Vision One-Eleven
Renault 5 E-Tech
Škoda Elroq
Toyota Compact SUV Concept
Volkswagen ID.3 GTX
Volvo EX90

Andre helt nye elbiler i Danmark

Citroën ë-C3
Kia EV3
Mercedes-Benz G580
Mini Aceman
Peugeot E-5008
Porsche Macan

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here