Elbil: Norske bilkøbere er i stødet

For anden måned i træk blev en elbil den mest solgte bil i Norge. Denne gang er det Nissan Leaf, der slår Golf og Co. – i sidste måned var det luksuselbilen Tesla S.

Vores norske broderfolk har fundet gnisten. Sidste måned gik nyheden om, at luksuselbilen Tesla S var landets mest solgte bil i skarp konkurrence med giganter som VW og Toyota verden rundt. Og nu fortsætter den opsigtsvækkende historie, fordi en elbil for anden måned i træk topper de norske salgslister. Denne gang er det dog ikke Tesla S, men den væsentligt billigere Nissan Leaf, der har fået et flertal af norske bilkøbere i stødet.

716 nordmænd købte en Nissan Leaf i oktober. Det svarer til en markedsandel på 6 pct. og bringer Leaf foran andre bestsellere som VW Golf og Toyota Auris på 2. og 3. pladsen. Sammenlagt har Nissan Leaf en markedsandel på 3,2 pct., hvilket ind til videre gør den til Norges 4. mest solgte bil i 2013. Tesla måtte ”nøjes” med at sælge 98 af Model S i oktober. I sidste måned nåede salget af Tesla S over 600 biler fordi forhandlerne havde oparbejdet en pukkel af bestilte biler. Sammenlagt blev der solgt 925 elbiler i oktober – dermed kører syv pct. af alle nye biler solgt i Norge på strøm.

Når elbiler er ved at nå et regulært gennembrud i Norge, skyldes det ikke mindst politisk velvilje. Elbiler er fritaget for afgifter og bompenge, parkering er gratis og elbiler kommer hurtigt frem i norske storbyer som Oslo, fordi de må benytte busbanerne. Ifølge en undersøgelse har afgiftsfritagelserne en kontant værdi for elbilsejere på ca. 45.000 kroner om året. Elbiler er simpelthen en god forretning, og derfor er Norge det land i verden, hvor andelen af elbiler vokser hurtigst.

Læs mere:

Tesla S er Norges mest solgte bil

Elbilen Nissan Leaf finder gnisten i Norge

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here