Honda Civic som stationcar til marts

Her er de første billeder af Honda Civic Tourer, der får masser af plads og justerbare støddæmpere på baghjulene. Dansk premiere i løbet af foråret 2014.

Sidste stationcar-udgave af Honda Civic ’afgik ved døden’ i 2001. Nu præsenterer Honda den endelige udgave af en ny Civic Tourer – moderne Honda’sk for stationcar – som vi tidligere på året har vist en koncept-udgave af her på hvilkenbil.dk: Honda Civic stationcar gør comeback i 2014

Vi kan forvente at se Civic Tourer, der er forlænget med 23,5 cm i forhold til 5-dørs versionen, herhjemme til foråret.

Honda Civic Tourer bliver 23,5 cm længere end hatchbacken. Tagrælinger er som sædvanlig ikke noget Honda dyrker.
Honda Civic Tourer bliver 23,5 cm længere end hatchbacken.

Udover at byde på hele 624 liter bagageplads, blandt andet i kraft af en skjult ”kælder” under gulvet i lastrummet, byder Civic Tourer i nyeste aftapning også på en reel nyhed:

Nyudviklede støddæmpere, der giver mulighed for at tilpasse bilens affjedring på baghjulene – kaldet Adaptive Damper System (ADS) – til last og vejtype. Der findes tre indstillinger; comfort, normal og dynamic, ligesom bilen selv kan tilpasse affjedringen efter belastningen.

Har man eksempelvis selv valgt ’comfort’, vil bilen i løbet af 1/100 sekund selv skifte til ’dynamic’, hvis man foretager  en undvigemanøvre, og derved øges sikkerheden. Desværre bliver det dog sandsynligvis kun topudgaverne, der får justerbare støddæmpere på bagakslen som standard.

Motorerne i Civic Tourer, som er udviklet og designet i Europa og bygges på Hondas fabrik i England, kender vi – og kun for noget godt. Det bliver den nye 1.6 i-DTEC dieselmotor med 120 HK og den kendte 1.8 i-VTEC benzinmotor med 142 HK.

Læs testen af sidstnævnte her: Honda Civic er Golf-klassens bedst kørende

Fakta: Mål på Honda Civic Tourer

Justering af støddæmperne på bagakslerne bliver formentlig ekstraudstyr.
Justering af støddæmperne på bagakslerne bliver formentlig ekstraudstyr.

Længde/bredde/højde: 452/177/144 cm
Bagagerum: 624/1668 liter

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here