Kæmpe prisfald på Tesla Model S og X

model s model x

Tesla sætter priserne på Model S og Model X ned med op til 25 procent. Samtidig bliver der frit valg mellem alle farver uden merpris.

Mens det meste af verden med spænding fulgte Teslas afsløring af mærkets faceliftede bestseller Model 3 forleden, skete der også spændende nyt øverst i Tesla-programmet. Her huserer flagskibet Model S (billedet) og SUV’en Model X med de markante ’Falcon’ døre, der åbner som falkevinger. Begge biler har netop fået et mindre facelift, og nu får de også et ordentligt hug nedad i pris. Model S falder med mere end 340.000 kroner, mens Model X bliver godt 300.000 kroner billigere. Det svarer til prisnedsættelser på mellem 22 og 25 procent.

For begge modeller betyder det, at de kommer under én million kroner på det danske marked. Der er altså fortsat tale om kostbare biler, som kun de færreste danskere har råd til. Omvendt er prisnedsættelsen så dramatisk, at Tesla igen markerer sig med priser, som konkurrenterne i de respektive klasser har svært ved at svare igen på. Samtidig fås både Model S og Model X i såkaldte Plaid-versioner med flere end 1.000 hestekræfter og præstationer i bilernes absolutte superliga. I dén sammenhæng er bilerne nærmest billige.

Trods et nyligt facelift sætter Teslas nu prisen ned på SUV’en Model X med op til 25 pct.
Bliver Model 3 også billigere?

Liebhavere til de to Tesla-topmodeller får også en anden, lille ’gave’. Fremover der nemlig frit valg mellem fem farver til bilen – uanset, hvilken lak man vælger, er den inkluderet i prisen.

For danske bilkøbere med et mere normalt budget og større interesse for Teslas bestsellere Model 3 og Y, er prisnedsættelserne interessante. Op til faceliftet af Model 3 blev der spekuleret i, om opgraderingen af bilen også ville medføre lavere priser. For nok er bilen blevet forbedret, men samtidig er den med stor sandsynlighed blevet billigere at producere. Og Tesla-ejer Elon Musk har tidligere vist, at han gerne sender en del af besparelsen videre til forbrugerne i form af lavere priser.

Præcis dén øvelse har Tesla nu lavet med topmodellerne S og X. Dermed er der også åbnet op for spekulationer i, om det samme snart vil ske for den opgraderede Model 3?

Så meget falder Teslas topmodeller i pris

Model S: 903.000 kr. Før 1.189.000 kr. Nedsat med 24 pct.
Model S Plaid: 1.031.000 kr. Før 1.372.000 kr.  Nedsat med 25 pct.
Model X: 943.000 kr. Før 1.264.000 kr. Nedsat med 25 pct.
Model X Plaid: 1.103.000 kr. Før 1.416.000 kr. Nedsat med 22 pct.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here