Kia Niro klar til kamp om livsstilskunderne

Konceptbilen Kia Niro er en forløber på en konkurrent til blandt andet Nissan Juke, Peugeot 2008 og Renault Captur, men også livsstilsbiler à la Mini og Fiat 500.

Kia ser ud til at opruste i kampen om de design -og livsstilsbevidste kunder i byerne. Det sker i det såkaldte B-segment (minibiler), hvor Kia allerede er pænt repræsenteret med både Rio og Soul.

”Våbnet”, som kan blive en realitet i løbet af et års tid, ser ifølge de nye billeder ud til at være en blanding af coupé og crossover som for eksempel Nissan Juke. Dermed tyder meget på, at også Kia vil ind i den boomende klasse af kompakte crossover-biler, der for tiden er den hurtigst voksende bilklasse. Udover Nissan Juke skal Kia ind og slås om kunderne med konkurrenter som Renault Captur og Peugeot 2008, der begge nyder stor succes.

Det højbenede designkoncept, der altså lyder navnet Niro, ser ved første øjekast lidt ’ondt’ og næsten batmobil-agtigt ud med saksedøre, der dog ikke bliver en realitet på en eventuelt produktionsklar bil. Sort med kontraster i neongul og rustfrit stål understreger det aggressive look.

Kia Niro bliver præsenteret den 10. september i forbindelse med udgave nr. 65 af den internationale biludstilling (IAA) i Frankfurt.

Bilen er designet kun et stenkast derfra hos KIAs designstudio i Frankfurt under ledelse af Gregory Guillaume, som er koncernens europæiske chefdesigner.

Ifølge pressemeddelelsen fra Kia Motors vil Niro ved præsentationen også afsløre en ny drivlinje.  Der foreligger dog ikke yderligere detaljer.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here