Mazda og Alfa indgår åbent ægteskab…

Hvilkenbil’s redaktør, Jens Velling, blogger om biler: Her om Mazda og Alfa’s planer om at udvikle en fælles afløser for roadsterne MX-5 og Spider.

Nogle nyheder fra bilernes verden er bare mere spændende end andre. Som nu Mazda og Alfas plan om at slå kaleche-kludene sammen og udvikle en ny, åben sportsvogn. Nyheden står angiveligt klar om tre år, hvor den afløser Mazda’s legendariske roadster MX-5 og Alfa’s savnede Spider.

Det kan man da kalde for et ”åbent” ægteskab, der vil noget. På engelsk taler man om ”a match made in heaven”. Jeg er helt enig – og har allerede indledt opsparingen. For kan man tænke sig et mere dynamisk partnerskab? Nej – da slet ikke når det forlyder, at japanerne skal stå for den tekniske udvikling. Produktionen af bilen kommer også til at foregå på Mazda-fabrikken i Hiroshima. Som MX-5 bliver der tale om en ægte roadster, altså en åben sportsvogn for to med baghjulstræk. Alfa’s bidrag bliver formentlig ”blot” at designe deres egen udgave og så lægge nogle af deres egne motorer under hjelmen.

Med al respekt for entusiastiske Alfa-tifosi lyder det som et ægteskab med en optimal rollefordeling. Når det gælder køreegenskaber, sprøde gearskift og mekanisk perfektion, er det nemlig Mazda, der har bukserne på for tiden. MX-5 er ikke blot markedets billigste ”folkesportsvogn”, man skal op i en Porsche Boxster for at få en køreoplevelse, der er markant bedre.

Men Alfa kommer ikke tomhændet til brylluppet. OK, den seneste Alfa Spider var overvægtig og skæmmet af nogle brovtende motorer fra australske Holden (ja, man kniber sig stadig i armen!), men skønheden var og er indiskutabel.

Bare tanken om at kombinere japansk teknik med italiensk design må få pulsen til at stige på enhver bilentusiast. Jeg glæder mig i hvert fald som en lille dreng til at se og køre den kommende “Malfa MX Spider”.

[email protected]

 

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here