Ny Fiat Spider i 2015

Fiat Chrysler Automobiles har løftet sløret for bilgigantens planer de næste fem år, og Fiat-fans kan glæde sig til både en firehjulstrukket 500 og en ny åben sportsvogn.

Alfa Romeo stod for de store overskrifter, da Fiat Chrysler-boss Sergio Marchionne og co. sent tirsdag dansk tid præsenterede bilkoncernens femårsplan.

Hele fem milliarder euro svarende til næsten 40 milliarder kroner vil US-italienerne investere i at genrejse mærket med de stolte traditioner. Du kan læse mere om de ambitiøse planer her: Fiat har store planer for Alfa

Men den måske største overraskelse stod Fiat-mærket for. Som ventet vil italienerne allerede til efteråret i Paris præsentere en crossover kaldet 500X, men herudover er en “overraskelse” på menuen i 2015.

Ifølge samtlige kommentatorer er den hemmelige bil en 2-personers roadster – eller Spider på italiensk – som Fiat udvikler i samarbejde med Mazda. Basis er naturligvis næste generation MX-5, som du kan læse mere om her, men meget tyder på, at den italienske version blandt andet får egne motorer: Se den næste Mazda MX-5 aldeles topløs

Det amerikanske bilmedie Jalopnik postede for nylig en serie billeder af en Mazda MX-5-testbil monteret med, hvad der umiskendeligt ligner en 1,4-liters Multiair-motor fra Fiat.

Der har lige indtil det sidste været tvivl om, hvorvidt den kommende samarbejdsbil ville blive lanceret under Fiat eller Alfa Romeo-paraplyen – og hvorvidt samarbejdet med Mazda overhovedet stadig var i live – men med den seneste udmelding synes det sikkert, at Fiat får fornøjelsen.

Fiat har tidligere indikeret, at mærket frem over ville dele modelrækken op i to kolonner; én med fornuftige biler som Fiat Punto og Panda og én med følelsesladede modeller som 500 og 500L.

En lignende strategi blev anvendt tilbage i 1960’erne eksemplificeret ved modellen 124, der både fandtes i en fornuftig Berlina-udgave og de særegne 124 Sport-versioner.

Med de nye oplysninger fra Fiat Chrysler spekuleres der naturligvis på de sociale medier i, om den kommende Spider vil arve modelbetegnelsen 124 Sport eller evt. bliver opdateret til “125 Sport”.

Indtil videre har Fiat Chrysler ikke kommenteret på spekulationerne om den kommende “overraskelse”.

Til gengæld bekræftes det, at crossoveren 500X bliver nært beslægtet med den nyligt præsenterede firehjulstrækker Jeep Renegade og lanceres i Europa hen mod slutningen af året.

Du kan læse mere om Jeep Renegade her: Her er den nye baby-Jeep

På globalt plan har Fiat som mål at øge produktionsvolumen fra 1,5 millioner biler til 1,9 millioner frem mod 2018. Motoren i væksten er de asiatiske markeder, hvor antallet ventes at stige fra 70.000 enheder i 2013 til 300.000 enheder i 2018.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here