Ny Ford Mondeo forsinkes igen-igen

Vi har ventet længe på Ford Mondeo. Sidst i 2014 kommer den endelig.

Problemer med at flytte produktionen kan udskyde Mondeo til slutningen af 2014. Det er næsten tre år efter, at den ”nye” Ford Mondeo først blev afsløret.

Fords bestseller i firmabilsklassen herhjemme er foreløbig forsinket med to år, og introduktionen på markedet ved årsskiftet 2014/2015 – tre år efter de første officielle billeder blev vist – kan blive udskudt yderligere.

Den nye Mondeo, som skal afløse modellen fra 2007, skulle oprindelig være bygget på Fords fabrik i Genk i Belgien, men så besluttede Ford sig for at lukke den i en større spareøvelse og fyre de over 4.000 ansatte. Nu er planen, at Mondeo skal bygges på Fords fabrik Valencia, som ellers bygger C-Max. Den produktion flyttes til Saarlouis i Tyskland, skriver Jyllands-Posten.

Men flytning og ændring af produktionslinjerne er en større omgang, der slet ikke går efter planen.
”Det er en utrolig omfattende proces at flytte C-Max og indkøre Mondeo på fabrikken i Valencia, som også skal producere den nye S-Max få måneder efter. Jeg vil ikke være overrasket, hvis vi skal frem til lige før nytår næste år, før produktionen er klar,” siger Fords pressetalsmand Jo Declercq til Jyllands-Posten.

Det betyder altså, at designet på den nye Mondeo allerede er tre år gammelt, når bilen kommer på markedet i Europa.

Mens titusinder af kunder her går og venter på den nye Mondeo, ruller den skam allerede rundt på vejene i USA under navnet Ford Fusion. Cirka 80 procent af delene er identiske. Kun motorer, gearkasser og opsætning af undervognen er forskellige i USA og Europa.

Læs mere: Ny Ford Mondeo forsinkes yderligere

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here