Ny Ford S-Max og Galaxy også truet af forsinkelse

Først blev den nye Ford Mondeo udsat og nu tyder meget på, at de næste udgaver af S-Max og Galaxy også forsinkes – de bygges nemlig alle på samme lukningstruede fabrik i Belgien.

Ikke bare den kommende Ford Mondeo men også de nye udgaver af MPV’erne Ford S-Max og Galaxy ser ud til at blive forsinket langt ind i 2014.

Årsagen er, at Ford forventes at komme ud med et samlet underskud for 2012 og 2013 i Europa på 17 milliarder kroner. For at spare penge vil Ford derfor lukke sin belgiske fabrik i Genk. Her skulle den nye Ford Mondeo ellers bygges. Modellen sælges allerede i USA og Ford nåede endda at vise den europæiske udgave frem for verdenspressen i september. Men ifølge adskillige medier udsætter Ford nu den europæiske premiere til 2014, fordi produktionen skal flyttes fra Belgien til Fords spanske fabrik i Valencia.

Flytningen rammer ikke kun næste generation Mondeo, men formentlig også de populære MPV’ere S-Max og Galaxy, skriver det sædvanligvis velorienterede tyske bilmagasin Auto, Motor und Sport. Mondeo, S-Max og Galaxy bygges på samme tekniske platform i dag på fabrikken i Genk, så påstanden virker logisk. Indtil videre afviser Ford dog at kommentere nyheden i det tyske magasin.

I Danmark er særligt Ford S-Max en populær bil i firmaklassen.

Læs mere om forsinkelsen af Ford Mondeo.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here