Ny Kia Carens sender Carnival ud af markedet

Kommende udgave af mpv’en Kia Carens skal tale til både fornuft og følelse med et lavere, længere og mere dynamisk design. Den nye Carens varsler samtidig afsked med den store mpv, Carnival.

Kia løfter en smule af sløret for den tredje generation af mpv’en Carens. Nyheden får verdenspremiere på biludstillingen i Paris 27. september, men koreanerne viser allerede nu en smagsprøve i form af en skitse. Den nye Carens bliver lavere og bredere end sin forgænger og det dynamiske design skal i højere grad tale til følelserne.

Skitsen afslører også, atKia Carens vil dele designtræk med den nye Ceed, der kommer til Danmark i løbet af august. Modsat sin forgænger vil Carens kun blive tilbudt i en udgave med syv sæder og skal konkurrere med storfamilie-biler som Renault Grand Scenic, Citroën C4 Grand Picasso, VW Touran og Opel Zafira.

En længere akselafstand øger både kabineplads og funktionalitet i Kia Carens. Designtræk som en gennemgående kromliste under sideruderne og mulighed for at montere hjul på op til 18 tommer skal samtidig øge appellen til forældre, der gerne vil fragte familien rundt med stil.

Farvel til en tidligere dansker-favorit
Når den nye Carens lanceres i Europa – formentlig omkring årsskiftet – sendes den store fullsize-mpv Carnival samtidig på pension. Ifølge Kia fordi efterspørgslen på de største mpv-modeller er faldet markant i Europa. Langt de fleste europæiske bilkøbere kan sagtens nøjes med en mpv i Carens-klassen, hvis de har brug for syv sæder – og ønsker de en endnu større bil, foretrækker mange en SUV-lignende biltype. Af samme grund lancerer Kia snart en syv-personers udgave af firehjulstrækkeren Sorento.

Dermed er det farvel til en tidligere storsælger på det danske bilmarked: Da den såkaldte ”camper-fidus”, der sænkede afgiften drastisk på biler med to sovepladser og et lille køkken, var på sit højeste, var Carnival på et tidspunkt Danmarks mest solgte camper/mpv.

Herhjemme har den danske Kia-importør gennem længere tid dog hverken markedsført Carnival eller den nuværende Carens.

Kia oplyser endnu ikke noget om teknik eller motorer i 2013-udgaven af Carens. Dog ligger det fast, at den nye mpv skal fremstilles i Korea og ikke på Kia’s fabrik i Slovenien, der i dag producerer Ceed til det europæiske marked.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here