Ny Kia Proceed kan blive koreansk ”folke-GTI”

Proceed adskiller sig mest fra den 5-dørs Ceed bagfra.

Kia løfter sløret for Proceed – en sporty 3-dørs udgave af Ceed – der formentlig får en 200 hestes turbomotor under hjelmen.

27. september åbnes portene for biludstillingen i Paris. Sædvanen tro drypper det derfor allerede nu med smugkig og snigpremierer på de fleste af udstillingens nyheder. Senest er det Kia, der løfter sløret for anden generation af Proceed – den sportslige udgave af den 5-dørs Ceed.

Som rivalerne Renault Megane og Opel Astra GTC får Proceed sit eget, lavere og mere spændstige karrosseri. Kia afslører ikke meget mere end billederne, men teknisk tør vi godt love to afgørende ændringer: Undervognen bliver strammet op og så lancerer Kia med stor sandsynlighed en særligt kraftigt udgave af den turbobenzinmotor, der også er på vej til den ”almindelige” Ceed. Ifølge sædvanligvis velunderrettede kilder får motoren omkring 200 hk i Proceed.

Dermed bliver Proceed ikke blot Kia’s første rigtige GTI. Når Golf VII kommer i den tilsvarende GTI-version, får den omkring 250 hk. På præstationer kan Kia altså ikke være med, men det åbner til gengæld mulighed for at gøre den velskabte Proceed til en mere folkelig GTI med priser, der med lidt held kan holdes tættere på de 300.000 kr. end Golf og Co., der for længst har rundet 400.000 kr.

Proceed kommer til salg herhjemme i begyndelsen af 2013.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here