Opel viser ny designstil med Monza Concept

Opel støver en kendt modelbetegnelse af med stilstudiet Monza Concept, der først og fremmest afslører Opels nye stil og satsning på ny IT- og motorteknologi.

I starten af 80erne var den store Monza coupé et selvsikkert flagskib for Opel. Med kraftige, 6-cylindrede motorer, baghjulstræk og verdens første digitale instrumentering, var Opel Monza en seriøs udfordrer til lignende topmodeller fra Mercedes og BMW.

Nu lykkedes det som bekendt ikke Opel at bide sig fast i den absolutte top af bilernes bundesliga, og vi skal næppe tro, at Monza Concept indvarsler et nyt forsøg. Når vi får lov at se mere af bilen end den nye Opel boss Karl-Thomas Neumann afslører her på billedet, indvarsler konceptbilen først og fremmest Opels fremtidige designstil. Og den ligner en futuristisk videreførelse af de gode takter som designerne i Rüsselsheim viser med velskabte modeller som Insignia, Cascada og den lille Adam.

Men Monza Concept er samtidig ”showboat” for ny og spændende teknik i næste generation af Opels biler.

Monza Concept er visionen for Opels fremtid. Bilen udtrykker vores grundlæggende værdier, der bygger på tysk teknologi, opsigtsvækkende design og innovative teknologiske løsninger,” forklarer Karl-Thomas Neumann.

Kommunikerer med andre biler
Derudover er fabrikken ganske nærig med informationerne. Blandt nyhederne bliver dog såkaldt intelligent kommunikation, og det dækker ikke blot over, at din smartphone kan kobles trådløst til din Opel, men formentlig også, at fremtidens Opel’er kan kommunikere med andre biler på vejen for at forbedre trafiksikkerheden.

Miljøvenlig teknologi bliver et andet mantra for Monza Concept. Fremtidens Opel’er skal køre langt på literen – og måske have hjælp til det af strøm eller alternative brændstoffer. Meget mere ved vi ikke – men det tyske magasin AutoBild afslører, at Monza Concept er baghjulstrukket. Det kan tyde på, at Opel enten barsler med en ny og spændende løsning – eller at Opel måske mener det alvorligt, når de hævder, at de vil være et mærke, der snarere kigger op mod BMW og Mercedes end på nutidens rivaler som Ford og VW.

Opel Monza Concept får officiel premiere på septembers biludstilling på Opels hjemmebane i Frankfurt.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here