Så hurtig bliver power-udgaven af Tesla Model 3

rækkevidde til prisen
Foto: Tesla Inc.

Så er der specifikationer på den nye performance-udgave af Model 3. For første gang får den egne specialfælge og sportssæder.

Kommer den, kommer den ikke? Og bliver den overhovedet hurtigere end sin forgænger?

Sådan har Tesla-fans længe spurgt til udsigten til en ny Performance-udgave af Model 3, siden modellen fik en større opgradering i slutningen af 2023.

Først for nylig begyndte der at dukke spionbilleder op af en udgave, der med hækspoiler og større bremser kunne ligne en ny Performance-variant. Og nu foreligger der endelig specifikationer på den nye power-udgave af Model 3. De vigtigste specs kan du se her:

To motorer, firehjulstræk
Bagmotor: 303 kW
Frontmotor: 158 kW
Systemeffekt: 454 kW (618 hk)
Topfart: 261 km/t
Rækkevidde (WLTP): 528 km
Vægt: 1.854 kg (uden fører)

Dermed ved vi, at den – hvad angår præstationer – ikke er nævneværdig forskel på den tidligere og nye Performance-udgave af Model 3. F.eks. er topfarten præcis den samme.

Endnu ikke officiel

Tesla har endnu ikke sluppet officielle fotos af bilen – eller for den sags skyld specifikationerne herover. De er sluppet ud i forbindelse med typegodkendelse af modellen og de første fremvisninger for enkelte kundegrupper.

Noget tyder på, at Tesla har taget sig tid til at kæle lidt ekstra for denne Performance-udgave. Ud over spoilere og større bremser og hjul, får power-udgaven for første gang særlige sportssæder og eget fælgdesign. Man må gå ud fra, at den som Standard og Long Range-udgaverne også får bedre komfort i form af opgraderet affjedring og støjdæmpende glas hele vejen rundt.

Topudgaven af Model 3 forventes at få tilnavnet Ludicrous (latterlig) og samme logo som de endnu hurtigere Plaid-udgaver af Model S og X.

Udtrykkene Ludicrous og Plaid er hentet fra filmen og Star Wars-parodien ‘Spaceballs‘.

[email protected]

Skriv en besked

Please enter your comment!
Please enter your name here